Roy van Krieken Roy van Krieken
09/10/2021 16:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2021 16:25

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin haalt hard uit naar het bitcoin (BTC) experiment in El Salvador

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: leksiv/Shutterstock

 

De oprichter van de op-een-na grootste cryptocurrency ethereum (ETH), Vitalik Buterin, heeft zich onlangs op het social media platform Reddit uitgesproken tegen de omarming van bitcoin door de regering in El Salvador. Daarnaast haalt hij hard uit naar ‘bitcoin maximalisten’ die de ontwikkelingen in El Salvador volmondig steunen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

El Salvador

Een tijdje terug schreef het Midden-Amerikaanse land El Salvador geschiedenis door het eerste land te worden dat bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel ging accepteren. Daarnaast heeft de regering aldaar met man en macht geprobeerd om de adoptie onder de bevolking in El Salvador op stoom te brengen.

Zo werden bedrijven verplicht gesteld om betalingen met cryptocurrencies te gaan accepteren. Dit terwijl de overgrote meerderheid van deze bedrijven hier helemaal niet op zat te wachten.

Dit verliep niet altijd zonder problemen. Een groot deel van de bevolking ziet namelijk geen heil in bitcoin en het verzet tegen het pro-bitcoin standpunt van president Nayib Bukele is groot. Er ontstonden zelfs rellen waarbij cryptocurrency geldautomaten in brand gestoken werden.

Advertentie

Vitalik Buterin

Volgens Buterin is de manier waarop El Salvador te werk is gegaan in het adopteren van bitcoin niet iets om toe te juichen. Hij hekelt het bitcoin experiment en de mate waarin mensen als het ware worden gedwongen om bitcoin te gebruiken.

Volgens Buterin gaat dit in tegen alles waar de wereld van cryptocurrencies voor staat:

“Het voor bedrijven verplicht maken van het accepteren van een bepaalde cryptocurrency staat haaks op de idealen van vrijheid die zo belangrijk zouden moeten zijn in de crypto wereld.”

Het dwingen van mensen om bitcoin of andere cryptocurrencies te gebruiken is volgens Buterin ‘roekeloos’ en zelfs gevaarlijk. Hij haalt ook uit naar de bitcoin fans die de ontwikkelingen in El Salvador enkel toejuichen. Volgens hem is de bitcoin gemeenschap een makkelijk publiek. Elke positieve uitlating over bitcoin wordt warm onthaald en zodoende de controversiële nieuwe wet in El Salvador ook.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie