Roy van Krieken Roy van Krieken
02/09/2021 16:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2021 16:55

Ethereum (ETH) wallet MetaMask bereikt 10 miljoen maandelijkse actieve gebruikers

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) wallet MetaMask bereikt 10 miljoen maandelijkse actieve gebruikers

Foto: leksiv/Shutterstock

MetaMask is een wallet voor cryptocurrencies die op het Ethereum (ETH) netwerk draaien. Het is een zogeheten gateway voor decentrale applicaties (dApps).

De wallet kan gebruikt worden via de browserextensie MetaMask. Met deze browser extensie kan men gebruik maken van onder meer non-fungible token (NFT) marktplaatsen en Decentralized Finance (DeFi) applicaties. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Uniswap.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

MetaMask doet goede zaken

Met de populariteit van MetaMask zit het wel goed. Het project heeft namelijk onlangs bekend gemaakt dat zij meer dan tien miljoen maandelijkse actieve gebruikers hebben bereikt. Om deze mijlpaal te vieren wordt er op het spel Decentraland een feestje georganiseerd.

Decentraland is een MMO spel met een decentrale aard. Het noemt zichzelf de allereerste virtuele wereld die geheel in bezit is van de gebruikers.

Voor mensen die hier niet bij kunnen zijn wordt het evenement ook 24 uur lang gelivestreamd. Enkele bekende personen, waaronder streamers en artiesten, zullen optreden tijdens dit evenement.

Voor gebruikers van MetaMask is dit goed nieuws. Het bedrijf heeft sinds vorig jaar een groei van maar liefst 1800% doorgemaakt. Het lijkt er dus op dat het bedrijf een mooie toekomst tegemoet gaat.

Ondanks dit positieve nieuws komen er toch ook enkele nare berichten naar buiten. Zo zou het aantal scammers dat actief is op MetaMask enorm zijn gestegen. Blijf dus altijd op je hoede bij het gebruik van MetaMask.

Advertentie

Groei MetaMask

In de periode van oktober 2019 tot oktober 2020 steeg het aantal gebruikers van MetaMask al met een viervoud. In eerste instantie viel deze enorme groei samen met de explosieve opkomst van de DeFi sector.

In 2021 stond de opkomst van de NFT sector in de schijnwerpers. Ook deze ontwikkeling zorgde er voor dat MetaMask opnieuw een gigantische stijging in het aantal maandelijkse actieve gebruikers kon realiseren met nu tien miljoen actieve maandelijkse gebruikers als gevolg.

Naarmate de DeFi en NFT sectoren binnen de wereld van cryptocurrencies blijven groeien, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat MetaMask eveneens deze groeiende trend door zal kunnen blijven zetten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie