Kevin Schijven Kevin Schijven
06/09/2021 14:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2021 14:58

Ethereum heeft sinds EIP-1559 update al meer dan 200.000 ETH vernietigd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum heeft sinds EIP-1559 update al meer dan 200.000 ETH vernietigd

Foto: leksiv/Shutterstock

Een maand geleden werd de langverwachte ‘London’ update uitgevoerd op het Ethereum (ETH) netwerk. Tijdens de update werd Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 doorgevoerd. Deze EIP maakt de transactiekosten op het cryptocurrency netwerk van Ethereum stabieler en voorspelbaarder door een basistarief in te voeren.

Dit basistarief wordt automatisch na elke transactie vernietigd, de vernietiging van tokens heet in de sector meestal “token burn.” Sinds de update is in een maand maar liefst 200.000 ETH, ter waarde van bijna $800 miljoen, vernietigd.

Op het moment van schrijven komt het totaal, volgens gegevens van ultrasound.money, alweer op 213 duizend ETH of $840.000 uit. De gemiddelde burn rate van de afgelopen maand ligt op maar liefst 4,65 ETH per minuut. Voor de afgelopen week was dat zelfs 7,71 ETH per minuut. Er werd dus afgelopen week 462,6 ETH, ter waarde van $1,8 miljoen, elk uur vernietigd.

Vooral de relatief nieuwe non-fungible token (NFT) marktplaats van OpenSea is verantwoordelijk voor een grote hoeveelheid van de transacties en daarmee de vernietiging van tokens. 32.150 ETH is afgelopen maand via OpenSea vernietigd, in vergelijking was ‘maar’ 11.620 ETH vernietigd via het decentralized finance (DeFi) platform van Uniswap (V2).

De NFT markt zorgt weer voor veel drukte op het Ethereum netwerk en daarom schieten de afgelopen weken de kosten weer hard omhoog. Transacties op Ethereum zijn de afgelopen maand zelfs gemiddeld vertienvoudigd en kunnen vooral op Uniswap en OpenSea op de drukste momenten excessief omhoog schieten.

EIP-1559 maakt ether over het algemeen nog niet deflatoir, daarvoor zullen we waarschijnlijk moeten wachten tot de zogenaamde “merge,” de fusie van Ethereum 1.0 en 2.0. Desondanks was onlangs op Crypto Insiders te lezen dat door de enorme NFT gekte ether toch al eventjes deflatoir was.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie