Kevin Schijven Kevin Schijven
30/11/2021 11:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2021 11:10

Ethereum koers stijgt, altcoins als shiba inu strijden om positie 10

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum koers stijgt, altcoins als shiba inu strijden om positie 10

Foto: leksiv/Shutterstock

De cryptocurrency markt begon gisterenavond even hard te stijgen. Bitcoin (BTC) schoot flink omhoog en trok de top 10 grootste altcoins met zich mee. De totale marktkapitalisatie kwam gisterenavond even bij $2,77 biljoen uit.

Toen gooide echter het coronavirus wederom roet in het eten. De Moderna CEO zei dat huidige vaccinaties wellicht minder effectief zijn voor deze nieuwe “Omicron” variant waardoor de paniek toch weer aansloeg op meerdere financiële markten. Vervolgens corrigeerden vrijwel alle crypto koersen weer flink omlaag. De totale marktkapitalisatie zakt vanochtend naar $2,71 biljoen. Toch staan de koersen alweer een stuk hoger dan de dip van vrijdag en beginnen ze vanochtend alweer voorzichtig groen te kleuren.

Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum houdt beste stand

Onder de top 10 grootste altcoins is het ethereum (ETH) die afgelopen nacht het best stand hield tijdens de correctie. Buiten positie nummer 10 dan, maar daarover hieronder meer.

Ether zakte zondag in eerste instantie wederom terug naar bijna $4.000, maar de support hier hield stand en de koers maakte toen een sprong naar $4.330. Ether kon hier aan vasthouden en maakte tegen het einde van de middag weer een enorme sprong. Ether steeg met 4,4% en tikte bijna $4.500 aan.

Daar was de weerstand nog iets te groot en ether corrigeerde toen ook met de rest mee omlaag. Echter in tegenstelling tot de rest, kon ether gisterenavond al support vinden rond $4.370. Vervolgens maakte ether nogmaals een poging omhoog, maar werd wederom afgewezen vlak onder die $4.500 en zakte toen weer terug naar $4.370. Daar maakte ether wederom een bounce waardoor koers momenteel bij $4.460 uitkomt.

Advertentie

De altcoin strijd om positie 10

De meeste andere koersen in de top 10 piekten gisterenavond en corrigeerden vervolgens weer hard omlaag. Dat geldt niet voor de altcoins die momenteel weer strijden om de 10e positie van grootste crypto.

De twee beruchte meme coins, dogecoin (DOGE) en vooral shiba inu (SHIB), zijn hard aan het stijgen. Dogecoin staat 6% in de plus en komt vanochtend bij $0,218 uit met een marktkapitalisatie van $28,8 miljard. Shiba inu (SHIB) staat maar liefst 26,5% in de plus en is daarmee de hardste stijger vandaag op de markt. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het nieuws over de notering op de Kraken cryptocurrency-exchange. Een uitgebreidere koersanalyse verschijnt later vandaag nog op Crypto Insiders.

SHIB heeft nu een marktkapitalisatie van $26,9 miljard, haalt daarmee weer avalanche (AVAX) in en pakt de 11e positie. AVAX is zelf overigens ook aardig aan het stijgen, staat 8% in de plus, en komt op een marktkapitalisatie van $26,6 miljard uit. Dan hebben we op positie 13 nog een flinke stijger en dat is terra (LUNA). De LUNA koers staat 9% in de plus en komt op een marktkapitalisatie van $21,2 miljard uit. Grote kans dat deze vier posities de komende tijd vaker nog zullen afwisselen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie