Ivo Melchers Ivo Melchers
07/11/2022 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2022 17:00

Euro stablecoin komt in 2023 naar Solana

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Digitale euro in 2023? Europese ministers van Financiën voeren druk op

Stablecoinbedrijf Circle gaat Euro Coin (EUROC), een door de euro gesteunde stablecoin, lanceren op het Solana (SOL) netwerk. Circle is ook de ontwikkelaar van USD Coin (USDC), een stablecoin gelinkt aan de Amerikaanse dollar. Na tether (USDT) is USDC de grootste stablecoin van de markt.

UNI koers crasht, Uniswap rechtszaak in VS dreigt
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Euro stablecoin

De aan de euro-gelinkte stablecoin is vanaf 30 juni dit jaar op de markt gekomen. Het was aanvankelijk alleen beschikbaar op het Ethereum (ETH) netwerk, maar er werd destijds al aangegeven dat de euro stablecoin later ook op andere blockchains gelanceerd zou worden.

Daar lijkt niks van te zijn gelogen, aangezien EUROC naar verwachting in de eerste helft van 2023 wordt gelanceerd op Solana. Dit maakte Sheraz Shere, hoofd van betalingen bij Solana Labs, bekend tijdens zijn presentatie op de Solana Breakpoint conferentie in Lissabon:

‘’De beschikbaarheid van Euro Coin op Solana ontgrendelt nieuwe gebruiksscenario’s voor onmiddelijke foreign exchange, het biedt handelaren een nieuwe basisvaluta, het maakt het lenen van Euro Coins mogelijk en het zal naast USDC beschikbaar zijn als betalingsvaluta in Solana Pay.’’

Marcus Boorstin, de directeur van Circle, kondigde op Solana Breakpoint aan dat crypto exchange FTX bevestigd heeft om bij de lancering stortingen en opnames van EUROC op Solana te ondersteunen. Circle verwacht dat meerdere exchanges snel zullen volgen na de lancering.

Advertentie

Circle’s cross-chain transacties

Eerder kon je lezen dat Circle cross-chain transacties met USDC mogelijk zou maken. Dit ´Cross-Chain Transfer Protocol´ zal in het begin van aankomend jaar gelanceerd worden. In eerste instantie zal dit protocol alleen transacties van USDC ondersteunen. Met dit protocol is het mogelijk om USDC eenvoudig te kunnen verplaatsen over alle ondersteunende blockchains. Het onderling communiceren tussen verschillende blockchains wordt ook wel ´interoperabiliteit´ genoemd. Het werkt door USDC naar de uitgaande blockchain te sturen om te worden vernietigd, terwijl de equivalente hoeveelheid aan USDC op de andere blockchain wordt aangemaakt. Circle verwacht dat het Cross-Chain Transfer Protocol in de eerste helft van 2023 naar het Solana netwerk zal worden gebracht.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie