Roy van Krieken Roy van Krieken
11/10/2022 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2022 17:10

Formule 1 omarmt crypto met patenten voor tokens, NFT en web3

icon-nft
NFT nieuws
Formule 1 omarmt crypto met patenten voor tokens, NFT en web3

Foto: Gregory Reed/Shutterstock

De absolute top van de wereldwijde autosport, de Formule 1, lijkt van plan te zijn om dieper de crypto industrie in te stappen. De organisatie heeft namelijk een aantal aanvragen voor handelsmerken met betrekking tot Web3, NFT’s en de metaverse ingediend. Wellicht dat er binnenkort dus zelfs een ‘F1 NFT-marktplaats’ of een ‘F1-token’ gaat komen.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Formule 1 en crypto

Het gaat hier in totaal over 8 verschillende ingediende handelsmerken. Een advocaat die gespecialiseerd is in handelsmerken, Mike Kondoudis, legde op Twitter uit wat de aanvragen precies inhouden:

“Formula One heeft 8 handelsmerken ingediend voor “F1” die betrekking hebben op: Cryptocurrency + NFT’s, NFT + Crypto-marktplaatsen, winkels voor virtuele goederen, blockchain financiële transacties, cryptocurrency handel + mining… en meer!”

Opmerkelijk is dat het hier niet puur gaat om bijvoorbeeld een rol in Web3, of het lanceren van NFT-collecties. De ingediende handelsmerken buigen zich zelfs over het doen van cryptocurrency-transacties op de blockchain. Dat zou kunnen betekenen dat de Formule 1, naast het lanceren van NFT-collecties, ook met een eigen token gaat komen.

Crypto-sponsoren

Dat de Formule 1 duidelijk bereid is om de crypto industrie verder te omarmen, komt niet geheel als een verrassing. Elke crypto investeerder die de sport volgt zal hebben opgemerkt dat veel auto’s van de verschillende teams vol staan met allerlei crypto-gerelateerde sponsoren.

Zo is derivaten-exchange ByBit een van de grootste sponsoren van het Red Bull Racing team van Max Verstappen. Ook andere teams, zoals McLaren, hebben samenwerkingen gesloten met grote crypto-bedrijven. De Amerikaanse crypto-exchange Crypto.com is zelfs een van de belangrijkste sponsoren van de F1-organisatie zelf

Dat de Formule 1 bol staat van de crypto bedrijven is natuurlijk niet heel gek. Zowel de crypto industrie als de Formule 1 hebben uiteraard innovatie hoog in het vaandel staan. Een verband tussen beide sectoren is daarom snel gelegd. Dat de Formule 1-organisatie hoogstwaarschijnlijk binnenkort zelf ook met verschillende crypto-diensten gaat komen is dan ook eigenlijk een logische stap.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie