Roy van Krieken Roy van Krieken
16/05/2022 05:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2022 05:19

FTX CEO verdedigt Terra oprichter Do Kwon

icon-altcoins
Altcoin nieuws
FTX CEO verdedigt Terra oprichter Do Kwon

Foto: Led Gapline/Shutterstock

De crypto gemeenschap is nog aan het bijkomen van de ondergang van het Terra (LUNA) netwerk en de oprichter van Terra, Do Kwon, krijgt de laatste paar dagen een reusachtige hoeveelheid kritiek over zich. Hij wordt zelfs beschuldigd van het organiseren van een Ponzi scheme. De CEO van de Amerikaanse exchange FTX, Sam Bankman-Fried, ging op Twitter tegen sommige van deze beschuldigingen in.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX CEO schiet te hulp

De laatste paar dagen wordt de ondergang van Terra ook vergeleken met een van de meest opmerkelijke fraude verhalen van de afgelopen 20 jaar. Coindesk stelde dat Do Kwon te vergelijken is met Elizabeth Holmes. Holmes werd in 2014 door de rechtbank veroordeeld voor grootschalige fraude en was de beruchte CEO van Theranos.

Volgens Bankman-Fried gaat deze vergelijking echter niet op. Hij stelt dat er inderdaad grote fouten zijn gemaakt door Do Kwon, maar dat dit niet per se betekent dat hij frauduleus of zelfs crimineel heeft gehandeld. Sterker nog, Do Kwon is eigenlijk altijd eerlijk geweest over de wijze waarop het Terra netwerk en de bijbehorende UST stablecoin werkten.

Volgens de FTX CEO betekent het feit dat veel mensen plotseling veel geld zijn verloren niet automatisch dat het hier ging om een Ponzi scheme. Wel stelt hij dat het eigenlijk al wel langer bekend was dat LUNA niet per se een goede investering zou zijn.

“De meeste slechte investeringen zijn geen Ponzi schema’s. Sommige zijn fraude, sommige zijn pech, en sommige zitten er ergens tussenin,”

Binance CEO

De CEO van de grootste crypto exchange ter wereld Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft inmiddels ook al gereageerd op het Terra debacle. Volgens CZ is het nieuwe reddingsplan voor Terra niets meer dan “wensdenken”. Hij bekritiseert op Twitter de bekendgemaakte plannen van Do Kwon stevig.

Het Nederlandse handelsplatform Bitvavo besloot eerder de handel in LUNA stil te leggen en LUNA bezitters tegemoet te komen. Inmiddels is de handel in LUNA weer hervat op Bitvavo.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie