Timo Bult Timo Bult
02/07/2022 10:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2022 10:32

FTX exchange houdt op 8 juli voorverkoop van nieuw NFT-project

icon-altcoins
Altcoin nieuws
FTX exchange houdt op 8 juli voorverkoop van nieuw NFT-project

Foto: FTX

Binnenkort houdt de bekende crypto exchange FTX weer een nieuwe initial exchange offering (IEO). Hiermee krijg jij de kans om al vroeg deel te nemen aan crypto-projecten. Deze keer is het de beurt aan CRIPCO, een project dat zich richt op de non-fungible token (NFT) wereld. In dit artikel lees je hier meer over.

Veel altcoins zijn troep en overgewaardeerd, aldus crypto-topman
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

NFT’s kopen, verkopen en maken met CRIPCO

CRIPCO is een op Solana (SOL) gebouwd NFT-platform. Hierin staat intellectueel eigendom, of intellectual property (IP) centraal. Het doel is dat bedrijven, kunstenaars en andere partijen die IP bezitten, dit kunnen delen met een community van creators.

Deze creators kunnen merchendise en allerlei andere content maken met deze IP. Zoals de IP-markt vandaag de dag in elkaar zit is dit vrijwel volledig onmogelijk. Zo dienen er bijvoorbeeld ingewikkelde afspraken gemaakt te worden voordat iemand het IP van een bedrijf mag gebruiken.

Met CRIPCO wordt dit proces grotendeels geautomatiseerd. “Bij CRIPCO proberen we de manier waarop IP-bedrijven worden geleid te transformeren door een ecosysteem van gedecentraliseerde hubs te bouwen, waar iedereen kan creëren, consumeren en geld verdienen met elkaars IP,” aldus het team in een Medium-post.

FTX houdt CRIPCO IEO

CRIPCO bestaat uit verschillende onderdelen. Zo kunnen gebruikers NFT’s maken binnen een geïntegreerde tool. Daarnaast is er een NFT marktplaats die lagere transactiekosten rekent dan wat andere marktplaatsen doorgaans doen. Ten slotte is er een decentralized autonomous organization (DAO) waar dergelijke IP-bedrijven onderdeel van zullen zijn die de kwaliteit van content binnen het ecosysteem zullen waarborgen.

Op 8 juli om 15:00 Nederlandse tijd krijgen FTX gebruikers de kans om mee te doen aan de IEO van het IP3 token, het utility token van dit ecosysteem. Heb je nog geen account bij FTX? Klik dan snel op deze link om mee te kunnen doen aan de tokenverkoop van IP3!

Meepraten over CRIPCO, de FTX IEO en alles omtrent deze exchange? Dat kan ook. Neem dan eens een kijkje in de Nederlandse Telegram-groep van FTX via deze link. Daar zullen ook updates over de CRIPCO verkoop gedeeld worden en zo blijf je dus volledig up-to-date.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie