Redactie Redactie
26/12/2021 15:00 20 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 21:24

Het Nederlandse BitCanna; een uitgebreide fundamentele analyse!

icon-altcoins
Altcoin nieuws

BitCanna (begonnen in 2017) zal een gedecentraliseerd betalingsnetwerk gaan bieden voor de legale cannabis industrie, door middel van de BitCanna coin (BCNA). BitCanna heeft al overeenkomsten gesloten met grote bedrijven in de Europese cannabismarkt en vormt zo de BitCanna Alliance. De BitCanna Alliance werkt samen met wetgevers om de huidige paradox in de markt op te lossen. Door supply chain management en een vertrouwens- en reputatie-laag te implementeren, helpt BitCanna wetgevers bij het creëren van een gezonde en transparante cannabismarkt.

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Whitepaper

De uitdagingen

De Europese cannabis industrie is miljarden waard. Helaas kampt zij met één groot probleem: de gefragmenteerde regulering van haar primaire product. Terwijl veel Europese landen hun wettelijke houding tegenover cannabis veranderen en meer landen de verkoop van cannabis te tolereren, zijn het bezit, de productie en het vervoer van cannabis nog steeds illegaal in de meeste delen van het continent. Als gevolg daarvan kan de industrie niet op een transparante manier werken. De cannabis markt wordt bestempeld als een ‘duistere markt’ die niet kan worden gecontroleerd door overheden en financiële instellingen. Dit leidt tot allerlei problemen voor zowel consumenten en bedrijven.

Inefficiënte en dure betaalmethoden

De meeste banken, creditcardmaatschappijen en betalingsproviders willen niet omgaan met het geld dat is gegenereerd door de cannabis industrie, zelfs op plaatsen en in landen waar het volledig legaal is. Bedrijven die werkzaam zijn in de cannabis industrie hebben weinig tot geen betalingsopties te bieden op basis van hun behoeften. PayPal beleidsverklaring: “U mag de PayPal-service niet gebruiken voor activiteiten die: betrekking hebben op transacties met drugsparafernalia/artikelen die aanmoedigen, promoten, faciliteren of anderen inspireren om zich bezig te houden met dit soort (illegale) activiteiten”. VISA-beleidsverklaring: “Transacties in de VS waarbij de aankoop of handel in marihuana niet zijn toegestaan op het Visa-netwerk, totdat de federale wet dat toestaat”. Om dit probleem te omzeilen, is de markt gedwongen gebruik te maken van ongewenste betaalmethoden. Online winkels moeten het doen met inefficiënte en dure grensoverschrijdende bankoverschrijvingen, terwijl de fysieke apotheken te maken hebben met een overvloed aan cash opslag wat wordt gezien als een groot veiligheidsrisico. Het spreekt voor zich dat het opslaan van aanzienlijke hoeveelheden contant geld extra kosten en een groot risico (diefstal, verlies, vervalsingen, enz.) met zich meebrengt. Het hebben van een verzekering om het risico af te dekken is een noodzaak, die over het algemeen 0,1% kost van het totale bedrag aan contant geld dat maandelijks wordt opgeslagen. De gemiddelde kosten van een cash deposit (gebaseerd op 3 grote Europese banken) is ruwweg 0,28%. 

Onbekende herkomst en kwaliteit

Aangezien de productie en het vervoer van cannabis in Europa nog steeds illegaal zijn, is de oorsprong van het product onbekend. Dit heeft tot gevolg dat hoe verder de producten zich in de toeleveringsketen bevinden, hoe minder informatie over de herkomst van het product beschikbaar is, en dus wordt de kwaliteit moeilijker te verifiëren. Als gevolg hiervan kunnen ondernemingen die zich op kwaliteit richten, nauwelijks bewijzen dat zij superieure producten verkopen dan andere merken. Dit creëert een oneerlijk commercieel voordeel voor merken die producten van lage kwaliteit verkopen, maar beweren hoge normen te hanteren. Dit tast het vertrouwen van de consument in de cannabismarkt aan. Dit probleem is met name van toepassing op de online markt waar consumenten moeten vertrouwen op beoordelingen en ratings die gevoelig zijn voor fraude. Aan de andere kant worden de relaties tussen opdrachtgever en agent nog waziger omdat informatie-asymmetrie wordt versterkt door het louche imago, wat betekent dat de ene partij massaal voordeel kan halen uit de andere.

Privacy-kwesties

In deze digitale generatie zijn consumenten voorzichtig met het delen van informatie, vooral wanneer deze gekoppeld is aan cannabis. Consumenten worden gedwongen meer persoonlijke informatie toe te vertrouwen aan derden dan strikt noodzakelijk is. Consumenten moeten bijvoorbeeld hun bankrekeningnummer en volledige naam delen om een online bestelling af te handelen, of een identiteitskaart tonen bij een bezoek aan een apotheek. Hierdoor worden consumenten dus gedwongen meer persoonlijke informatie te koppelen dan nodig is. 

Samenvatting

Samenvattend, als gevolg van de inconsistente cannabis-wetgeving wordt de sector geconfronteerd met de volgende uitdagingen:

  1. Bedrijven worden gedwongen te werken in een ‘grijs’ gebied van de wet waarin ze liever terughoudend blijven in plaats van open en transparant.
  2. Een groot deel van de juridische sector worstelt met inefficiënte en kostbare transacties omdat betalingsverwerkers niet bereid zijn hun diensten aan te bieden. Ook moeten veel spelers creatieve manieren vinden om met banken in zee te gaan, wat meestal resulteert in voortzetting van het “duistere” imago.
  3. Onduidelijke herkomst en kwaliteit van producten.
  4. Consumenten voelen zich niet op hun gemak om hun persoonlijke gegevens te koppelen aan cannabis

Oplossing

BitCanna is gecreëerd om de huidige problemen in de cannabis industrie op te lossen. Het is een initiatief gevormd door een strategische alliantie van leiders in de Europese cannabis industrie, genaamd de BitCanna Alliance. Dit netwerk bevat de meest prominente zaadbanken en cannabis dispensarium bedrijven in Europa, met meer dan dan 10.000.000 unieke bezoekers per maand. Met hun gedeelde interesse zijn zij toegewijd om de beste oplossing te bieden om deze uitdagingen aan te gaan en met hun gedeelde expertise zijn zij hiertoe in staat. Samen streven deze marktleiders ernaar om de terughoudende, zakelijke houding van de huidige markt om te buigen om zo het vertrouwen van consumenten, toezichthouders en financiële instellingen te vergroten. De BitCanna Alliance wil de sector stap voor stap hervormen door een volledig geïntegreerde blockchain-oplossing aan te bieden die een nieuw niveau van transparantie met zich meebrengt. Dit heeft voordelen voor zowel consumenten als bedrijven. Het doel is om inefficiënte en kostbare transacties te elimineren door middel van een volledig gedecentraliseerde digitale valuta die veilig, bliksemsnel en in overeenstemming met lokale regelgeving is. Daarnaast streeft BitCanna naar een nieuw niveau van transparantie door de mogelijkheid te bieden om de productie, verkoop en distributie van cannabisproducten te traceren. Verder wil BitCanna vertrouwen en reputatie opbouwen door een beoordelingssysteem te bieden voor alle deelnemers. Tevens willen ze een gecodeerde identiteit aanbieden aan alle BitCanna-gebruikers. 

Mogelijkheden voor de markt 

Wereldwijd wordt voorspeld dat de legale-cannabismarkt in de komende 10 jaar met meer dan 1000% zal groeien. Deze voorspelling komt onder andere van Bryan, Garnier & Co. Deze in de EU gevestigde investeringsbank schat dat de wereldwijde markt in 2027 meer dan 140 miljard dollar kan bedragen. Op de cryptocurrency industrie na is er geen andere industrie die zo verandert en explosief groeit als de cannabissector. BitCanna gaat dus een markt betreden die naar alle waarschijnlijkheid nog veel mooie ontwikkelingen in het verschiet heeft

Kansen in Europa

De huidige cannabis tokens zoals Potcoin, Hempcoin en Paragon zijn volledig gericht op de Amerikaanse/Canadese markt. De reden hiervoor is dat cannabis regulering een hot topic is in Noord-Amerika en investeren in de cannabis industrie op iedere investeerders to do-lijstje staat. Dit laat de Europese markt volledig open. Hoewel we op dit moment geen Europese cannabis legalisatie zien in hetzelfde tempo als in Noord-Amerika, zal het binnen de komende vijf jaar de grootste cannabismarkt ter wereld worden. Daarom is de doelmarkt bij de start van het BitCanna-project de Europese markt. Dit is waar de BitCanna Alliance is gevestigd en op grote schaal is aangesloten. Het doel is uit te breiden naar de Amerikaanse markt en zelfs wereldwijd, zodra er een solide basis is gelegd in de Europese markt. Volgens het ‘European Cannabis Report 2nd’ is de geschatte waarde van de cannabismarkt per jaar meer dan € 56,2 miljard op basis van een volledig legale en gereguleerde markt in heel Europa. Hoewel dat natuurlijk nog ver weg is, hebben landen als Duitsland (14,7 miljard euro), Spanje (5,6), Italië (5,8) en Nederland (5,2) een steeds positievere houding tegenover de commercialisering van cannabis.

bitcanna_fundamentele_analyse_afbeelding1Bovenstaande tabel geeft aan hoeveel geld er omgaat in deze branche. Nederland staat bekend als het wietland, maar er zijn dus landen met een potentieel veel grotere markt. BitCanna heeft wel al partnerships met veel van de grootste leveranciers van Nederland. 

Ook belangrijk om te noemen is dat BitCanna een eigen ontwikkelde blockchain is. Het is een eigen layer op de Cosmos chain techniek.

De gehele White-Paper van BitCanna is zeer uitgebreid (60+ pagina’s) en is hier te vinden.
(Mocht de link het nog niet doen is hier de oude whitepaper te vinden)

Advertentie

Roadmap

2020

Fase 1: Wereldwijde betalingsoplossing.

Het doel van de eerste fase is om een volledig gedecentraliseerde digitale valuta voor de cannabis industrie te bieden die veilige, bliksemsnelle en goedkope transacties mogelijk maakt. Alle leden van de BitCanna Alliance zullen BitCanna implementeren en adverteren om de vroege massale acceptatie en adoptie in Europa te stimuleren. Zodra fase 1 is voltooid, is BitCanna de eerste en enige blockchain-oplossing die met succes de uitdagingen rondom betaling in de Europese cannabis industrie aanpakt.

Fase 2: Supply chain monitoring.

In de tweede fase wil Bitcanna een nieuw niveau van transparantie creëren in de cannabis industrie door de mogelijkheid te bieden om de productie, verkoop en distributie van cannabisproducten te traceren. Zodra fase 2 is voltooid, kunnen bedrijven hun supply chain optimaliseren en hebben consumenten inzicht in de herkomst en kwaliteit van hun gewenste producten.

Fase 3: Vertrouwen & reputatie.

In de derde fase wil Bitcanna vertrouwen en reputatie opbouwen door een beoordelingssysteem te bieden voor alle deelgenoten en door een gecodeerde identiteit aan te bieden aan alle BitCanna-gebruikers.

Q3 2020

  • BitCanna v3.0 goes live. Trust & reputation layer integrated with mainnet.

Q4 2020

  • Launch BitCanna v3.0
  • Integration of customer reviews with blockchain-based integrity
  • Integration of encrypted identity

2021

Q1 2021

  • Integration of encrypted identity BitCanna V3.0 goes live. Trust & reputation layer intergrated

Q4 2021

  • Launch BitCanna mobile v3.0
  • Integration of customer reviews with blockchain based integrity
  • Integration of encrypted identity

Upcoming

– Eerste BitCanna pay integratie uiterlijk Q1 2022 via prestashop. De eerste shop wordt Zamnesia

– Vrij gifte prestashop module Q1 2022

– Woo Commerce en Shopify integratie Q1 2022

– NFT integratie (partners involved)

– BitCanna game

– Listing nieuwe decentrale exchanges

– Nieuwe cosmos built mobile-wallets

Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tokenomics

De prijs, het aantal circulerend aanbod en token distributie is als volgt: (21 december 2021)

Aanbod

Totale aanbod: 372.914.455,00 BCNA

Circulerend aanbod: 272.197.767,00 BCNA

BCNA token distributie verdeling

Business development & Market expansion: 57.324.341

Marketing: 38.216.228

Team: 32.324.341 

Investors: 244.757.980 

Burned: 25.000.000

  • 73.5M Vested (locked) Vesting period: October 28th 2021 until October 28th 2022
  • 32.3M BCNA from Team wallet
  • 23.3M BCNA from Business wallet
  • 17.9M BCNA from Marketing wallet

De prijs (30 november 2021)

BCNA actuele prijs: $0,10

24-uurs handelsvolume: $121.342,00

Marktkapitalisatie: $Niet Bekend.

All time high (ATH): $0,29

All time low: $0,02

Winstpercentage afgelopen jaar: +254.7%

Winstpercentage nu ten opzichte van de ATH: -65.50%

Gebruiksdoel 

BitCanna zal een gedecentraliseerd en transparante betalingsnetwerk bieden voor de legale cannabis industrie, door middel van de BitCanna coin (BCNA). Daarbij schakelt BitCanna tussenkomst van een derde partij uit. Klanten en verkopers staan direct in contact met elkaar, terwijl uitgebreide data wordt bijgehouden voor het geval dat er controle nodig blijkt te zijn. De dienst is makkelijk en snel, maar ook aanpasbaar aan alle legale veranderingen die er mogelijk komen. BitCanna heeft al overeenkomsten gesloten met grote bedrijven op de Europese cannabismarkt en vormt de BitCanna Alliance. De BitCanna Alliance werkt samen met wetgevers om de huidige paradox in de markt op te lossen. Door supply chain management en een vertrouwens- en reputatie-laag te implementeren, helpt BitCanna wetgevers bij het creëren van een gezonde en transparante cannabismarkt.

BCNA elimineert veel voorkomende problemen bij het verwerken van transacties voor cannabis of cannabis-gerelateerde producten. Het platform omvat een unieke blockchain en vrijwel directe transacties. Daarbij komen geen extra kosten kijken. Ook kun je eenvoudig de gewenste producten vinden, of zelfs shops en verkopers bij jou in de buurt. Met QR-code technologie voorziet BCNA je van alle aanvullende informatie en extra eigenschappen van een product of dienst. Bovendien bieden ze traceerbaarheid voor winkels en consumenten.

Het verzekert je van de allerhoogste integriteit in de cannabis keten. Zo integreert het verificaties en controles die de kwaliteit garanderen. Bovendien maakt een intern reputatiesysteem het mogelijk om bedrijven te beoordelen. Dit leidt tot eerlijk en transparant handelen bij de verkopers. In essentie worden bedrijven verantwoordelijk gehouden voor wat ze aanbieden. BCNA voorziet je van privacy en veiligheid die andere betaalmunten niet kunnen bieden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Werkend product

BitCanna heeft verschillende werkende producten en zijn ook nog met veel producten bezig. (zie de upcoming roadmap)

Producten die er al zijn

BitCanna Wallet

BitCanna Staking

BitCanna Maps

klantbeoordelingen (met blockchain-gebaseerde integriteit)

Zamnesia payments (PrestaShop module)

Bitcoin nadert bodem na halving, vechain kan 350% stijgen & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Marktomvang

Door als betalingsapp of betalingsnetwerk te fungeren begeeft BitCanna zich in een markt waar grote wereldwijde concurrenten zich volop aan het ontwikkelen zijn.

De keuze voor beste crypto betalingsapp is een heel persoonlijke. Uiteindelijk gaat het om de kosten, aanbod en gebruiksvriendelijkheid. Door zijn unieke doel (cannabis industrie ondersteunen) gaat het onlosmakelijk samen met de legalisatie van cannabis. Vooral Nederland en de VS lopen hierin voorop en bieden mogelijkheden in deze industrie die in ontwikkeling is. 

Om zich staande te houden tussen grote spelers zoals de exchanges, PayPal, Apple en banken die ook bezig zijn met de implementatie van betalingsmogelijkheden met crypto zal men van goeden huize moeten komen. Deze unieke insteek biedt wel een hele interessante kans.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Concurrentie

Coinbase Commerce

Coinbase Commerce is een gemakkelijke en veilige manier voor een bedrijf om betalingen in digitale valuta te beginnen aanvaarden.

BitPay.com

BitPay is een van de grootste crypto betalingapps van dit moment. Je kunt verschillende cryptomunten kopen en ruilen met deze app, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. Bovendien kan je betalingen verrichten vanuit je BitPay-portemonnee. Elke portemonnee die je aanmaakt zal voor een andere valuta zijn en je kunt een portemonnee hebben voor elk van de munten die door de app worden ondersteund.

MAIAR

De Maiar app is een andere optie om met crypto te betalen. Via de Maiar crypto wallet functie, kun je geld toevoegen en versturen. Je kunt een aantal verschillende cryptocurrencies gebruiken in je Maiar-portemonnee, waaronder Binance Coin, Ethereum en Bitcoin. Je kunt contacten rechtstreeks vanuit de contactenlijst van je telefoon toevoegen aan de app voor directe betalingen, wat het hele proces wat gemakkelijker maakt.

Electroneum

Electroneum is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd blockchain project dat gebruikmaakt van de ETN-cryptocurrency om gebruikers van de ETN-app de mogelijkheid te bieden tegen extreem lage kosten (gelijk aan een fractie van een Amerikaanse cent) grensoverschrijdende overboekingen te faciliteren. De ETN-app bedient momenteel meer dan vier miljoen gebruikers wereldwijd. 

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Oprichters & Directie

Boy Ramsahai – Founder

Boy Ramsahai is een bekende naam en gerespecteerd persoon binnen de cannabis industrie. Hij is een succesvolle ondernemer, die meerdere miljoenen bedrijven heeft gelanceerd en verschillende internationale beurzen over de hele wereld heeft georganiseerd. In 1990 richtte Boy Highlife op en kocht een paar jaar later Soft Secrets – beide zijn zeer populaire cannabis gerelateerde tijdschriften. Hij is ook de oprichter van Royal Queen Seeds (RQS), een van de grootste cannabis zaad banken ter wereld en is momenteel eigenaar van zeven RQS brand stores over de hele wereld. Daarnaast is hij eigenaar van een CBD laboratorium in Zwitserland, een cannabis bedrijf in Santiago en twee Smartshops in Nederland.

Met meer dan 250 mensen op de loonlijst in zijn cannabis gerelateerde bedrijven, 30 jaar ervaring en een enorm zakelijk netwerk, is Boy een echte pionier van de cannabis industrie. Boy richtte BitCanna op met de ambitie om de huidige problemen in de cannabis industrie op te lossen. Na bijna 30 jaar in deze branche heeft hij zo’n beetje elk probleem gezien en weet hij precies hoe BitCanna elk van deze problemen kan en zal aanpakken.

Jan Scheele – CEO 

Afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht met een master in International Business, hielp Jan bij de groei van verschillende bedrijven op het snijvlak van digitale communicatie, evenementen en consulting. Hij heeft een breed portfolio van projecten op nationale en internationale schaal, voor klanten variërend van overheden en multinationals tot non-profits en start-ups. Jan is actief betrokken bij verschillende start-ups als oprichter en aandeelhouder en spreekt vaak op conferenties over een verscheidenheid aan onderwerpen. Sinds de start van het TEDx concept, heeft Jan het genoegen gehad om meer dan 50 evenementen wereldwijd bij te wonen. Naast oprichter van TEDxMaastricht, TEDxSittardGeleen en TEDxEindhoven, is Jan directeur geweest van TEDxAmsterdam en lid van het organiserende team van TEDxDefensie, TEDxPolitie, en TEDxUnitedNations. 

Jack Janssen – CFO

Jack heeft 17 jaar ervaring in de financiële sector, waarvan meer dan 12 jaar als accountant bij grote Nederlandse accountantskantoren. In 2013 trad hij toe tot de gelederen van Royal Queen Seeds als chief financial officer, een van de grootste cannabis zaad bedrijven in de wereld. Hij is business controller bij tal van startende bedrijven en was nauw betrokken bij de bedrijfsontwikkeling van deze bedrijven. Door de combinatie van zijn uitgebreide ervaring in startende bedrijven en zijn ervaring in de cannabis industrie, zit hij goed op zijn plaats als CFO van BitCanna. 

CTO- Stan Voets

Stan heeft meer dan 7 jaar ervaring in het werken in applicatie en web development. Hij heeft een grote interesse in blockchain technologie en moderne webontwikkeling. Vloeiend in de meeste, zo niet alle programmeertalen en als hoofd van de technologie bij BitCanna werkt hij aan de ontwikkeling van de nieuwe BCNA blockchain gebouwd op Cosmos.

Adviseurs

André Beckers

André Beckers is een van de meest prominente cannabis advocaten van Nederland. Na negen jaar in de rechtshandhaving te hebben gewerkt, raakte André als MPA geïntrigeerd door het drugsbeleid en de effecten daarvan op de samenleving. In 1998 behaalde André zijn bul in de rechten. De afgelopen twintig jaar was hij advocaat bij Beckers & Bergmans in Sittard. 

Miguel Torres

Miguel Torres is advocaat en docent internationaal privaatrecht aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit van Barcelona. Hij is momenteel voorzitter van de commissie buitenlandse investeringen van de Union Internationale des Avocats. Het eerste bedrijf dat een vergunning kreeg van het Spaanse agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (AEMPS) om cannabis te kweken voor voor onderzoeksdoeleinden, werd geadviseerd door Miguel Torres. 

Willem-Jan Smits

Mr. Willem-Jan Smits heeft ruim 8 jaar ervaring als advocaat op verschillende (financiële) rechtsgebieden. Hij heeft de afgelopen twee jaar meerdere ICO’s succesvol begeleid en wordt beschouwd als één van de pionierende advocaten op dit gebied in Nederland. Willem-Jan heeft recentelijk het in ‘s-Hertogenbosch gevestigde advocatenkantoor Watson Law opgericht, een advocatenkantoor dat zich richt op de juridische aspecten van blockchain technologie en de toepassing daarvan. Willem-Jan heeft daarnaast ruime ervaring in het insolventie- en financieel recht, alsmede in juridische zekerheden. 

Camiel Vermeulen

Mr. Camiel Vermeulen heeft meer dan 4 jaar ervaring als advocaat. Hij heeft samengewerkt samen met Willem-Jan aan meerdere ICO’s in de afgelopen twee jaar en voegde zich bij hem toen hij Watson Law startte. Naast zijn focus op blockchain en de juridische implicaties daarvan, heeft Camiel ook een brede ervaring in ondernemingsrecht en financieel recht, alsmede rechts zekerheden. 

Partners

Zamnesia
Royal queen Seeds
LaboCan
Zambesa Seeds
Cibdol
Kannabia
House of smart
Spliff seeds
Philosopher seeds
Vision trading
Urban gardening store .nl
Sumo seeds
Vision Gifts
Grasscity
Snail custom rolling papers
Smokeshop
seeds of love
Original seed store
Nirvana shop
Naturalpes
Ministry of cannabis .com
Yugenial
Magnus light
Jurassic Hydroponics
Drink holy ganja
Hempika
Head supplies
Hanf Museum
Hanf extracte
Focus Maastricht
Gotter Garten
French Touch seeds
Fospan Worldwide
Floricerca
Drsmart
Drgreen
Dolcevita
DK haze
Discount cannabis seeds
Cannabis terapeutica space
CBD wox
CBD Oil Shop
CBDissimo
CBD Slovenia
Canna connection
Buducan
Boerejongens Coffeeshop
Biotops grow shop
Bare roots RX
Amsterdam seed supply
Amsterdam Genetics

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Extra onderdelen (Het is immers kerst!)

Actieve sociale accounts en periodieke updates

De kanalen van BitCanna worden goed bijgehouden en er wordt regelmatig op gepost. Gezien BitCanna al vanaf 2017 bestaat zijn de aantallen van de groepen eigenlijk zeer klein te noemen. Dit heeft als hoofdoorzaak de marketingactiviteiten. Hier zullen wij straks nog even verder op ingaan. Op twitter (7.100 volgers) worden veelal updates en behaalde doelen gepost. Wij hebben voor het gemak even een overzicht van de kanalen gemaakt

Telegram chat: https://t.me/BitcannaGlobal (276 leden)
Telegram announcements: https://t.me/BitcannaAnnouncement (1.316 leden)
Twitter (updates) https://twitter.com/BitCannaGlobal (7.100 leden)
Medium kanal: https://medium.com/@BitCannaGlobal
Reddit: https://www.reddit.com/r/BitCanna 

Marketing

Marketing gaat voor een groot deel lopen via de partners van BitCanna. Zoals je eerder in dit verslag kon zien zijn dat er erg veel (60+ op het moment van schrijven). De bedoeling is om in hun folders te komen staan als het betaalmiddel voor deze branche. Wanneer je betaalt met BiCanna zullen er bijvoorbeeld goodie bags en kortingen komen. In een later stadium moeten NFT’s worden ingezet als reclamemiddel. Daarnaast worden banners op websites geplaatst, zoals bijvoorbeeld op cannaconnection.com en soortgelijke websites. Ook zullen ze aanwezig zijn bij de grotere cannabis events zoals Spannabis, om BitCanna te promoten. Tevens zal er ook geadverteerd worden in tijdschriften als SoftSecrets.

Gezien BitCanna al een ruime 4 jaar meegaat en nog vrij onbekend is op de cryptomarkt zelf lijkt het aan te geven  dat deze coin ondergewaardeerd is. Ze bevinden zich in een branche waar enorm veel geld in omgaat en bij BitCanna hebben ze aan alles gedacht en voor alles een oplossing gevonden. Doordat er nog geen grote reclamecampagnes zijn geweest, zijn ze aardig onder de mainstream radar gebleven. Als ze de hierboven genoemde reclame methodes in de praktijk gaan uitvoeren, en de betaalmethode daadwerkelijk gebruikt zullen worden, kan dat de situatie wel eens aanzienlijk veranderen.

Het sentiment van de gemeenschap

Na een peiling en twee korte interviews met twee willekeurige personen die wij in de chat hebben gevraagd, kunnen wij zeggen dat het sentiment binnen de groep positief is en het een kleine, maar sterke en hechte community is. Het vertrouwen ligt erg hoog in het project. Dit komt mede doordat, hoewel het project vrij onbekend is, nooit stil zit en er altijd goed en duidelijk wordt gecommuniceerd met de community.

Hieronder kun je de volledige interviews lezen. 

Interview met Nick Kromme.

bitcanna_fundamentele_analyse_afbeelding2

 

bitcanna_fundamentele_analyse_afbeelding3

 

bitcanna_fundamentele_analyse_afbeelding4

Interview met Little Cryptoman.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

bitcanna_fundamentele_analyse_afbeelding5

Wat had een €500 solana investering 1 jaar geleden je nu opgeleverd?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

bitcanna_fundamentele_analyse_afbeelding6

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

bitcanna_fundamentele_analyse_afbeelding7

bitcanna_fundamentele_analyse_afbeelding8

Technische analyse BCNA

Op het moment van schrijven zit BCNA in een correctie. Als deze afgerond is, is de kans groot dat er een trend reversal komt. In dat geval zou BCNA dus omhoog kunnen gaan. Hierbij gaan we ervan uit dat de betaalmodule voor webshops is afgerond en in gebruik genomen gaat worden. Dit zal dan uiteraard meer trading volume betekenen. De (6 maanden) chart ziet er als volgt uit:

Worldcoin kondigt nieuw netwerk aan, WLD koers reageert meteen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

bitcanna_fundamentele_analyse_afbeelding9Is dit het juiste koopmoment?

Gezien wij geen financieel advies mogen geven kunnen we daar geen uitspraak over doen.

Wij zijn echter wel van mening dat je door deze fundamentele analyse een beter onderbouwde beslissing kunt nemen aan de hand van de door ons verstrekte (verzamelde) gegevens. BitCanna (BCNA) is zeer vooroplopend in de cannabis branche, dit alleen al door de betrokken personen en partners. Ook lopen ze (ver) vooruit op hun concurrenten. Niet zozeer op de concurrentie van betaalmethodes maar wel in deze specifieke branche. Deze branche bestaat, net als bepaalde andere branches, al eeuwenlang en er zal alleen maar meer geld in komen!

Beschikbaarheid op cryptocurrency exchanges

Osmosis

Coindeal

Coinmerce

Rango

Uit betrouwbare bron weten wij dat ze bezig zijn om ergens in 2022 op meer gedecentraliseerde exchanges te komen, namen of datums zijn echter helaas nog niet beschikbaar.

Hierbij dank aan de mensen die mee hebben gewerkt aan deze fundamentele analyse

Fundamentele Analyse:

CrypTicNick

Hobbel68

JE

LaviniaWanders (Yel)

Interviews:

Nick Kromme

Little Cryptoman

Technische Analyse:

AppYCrypto

Redactie:

Shane Kuijpers

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie