Ivo Melchers Ivo Melchers
05/02/2023 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2023 13:02

In deze stad werken de meeste mensen in de crypto industrie

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/ESB Professional

Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat wereldwijd het aantal mensen dat crypto in bezit heeft in het afgelopen jaar is gestegen van 306 miljoen naar 425 miljoen. Dat betreft een groei van 39% gedurende een jaar dat in het teken stond van een hardnekkige bearmarkt. De koers van bitcoin, en daarmee de gehele crypto markt, kreeg namelijk flinke klappen te verduren.

Deze toename heeft de aandacht getrokken van steden over de hele wereld en velen hebben de mogelijkheden gezien voor investerings- en innovatiepotentieel, wat de race aanwakkerde om gezien te worden als cryptovriendelijke jurisdicties. Naarmate de industrie meer gereguleerd wordt, vooral op het gebied van cryptobelasting, bieden sommige landen gunstigere systemen dan andere landen.

‘Er bestaan te veel cryptocurrencies’, grote schoonmaak aanstaande?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

London is dé crypto stad

Crypto-belastingbedrijf Recap bracht op 25 januari een onderzoeksrapport uit waarin de top 20 crypto hubs worden belicht. London werd hierbij uitgeroepen tot ‘’meest crypto-ready stad’’. Recap maakte in het onderzoek gebruik van criteria uit acht elementen, waaronder het aantal crypto bedrijven en -werknemers, uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling in verhouding met het BBP, het aantal crypto-geldautomaten, het aantal mensen dat crypto bezit en de vermogenswinstbelastingtarieven.

Londen heeft volgens het onderzoeksrapport de meeste mensen in dienst in de crypto-sector. De stad is de thuisbasis van meer dan 800 op crypto-gebaseerde bedrijven. Ook organiseerde het in 2022 het op een na hoogste aantal crypto-gerelateerde evenementen en conferenties. De resultaten van dit rapport komen tevens overeen met het doel van de Britse minister van Financiën Rishi Sunak om het Verenigd Koninkrijk te vestigen als ‘wereldwijde crypto hub’.

Andere interessante steden voor crypto liefhebbers

Dubai en New York maken de rest van de top 3 compleet. De aantrekkingskracht van Dubai als verblijfplaats voor crypto-investeerders heeft vooral te maken met het 0% belastingtarief. New York telt daarentegen de meeste crypto-gerelateerde bedrijven: in totaal zijn er volgens Recap 843 bedrijven zijn die zich specialiseren op de crypto-industrie.

Opvallend genoeg staat El Salvador, het land dat bitcoin (BTC) omarmde als wettig betaalmiddel, op de 41e plaats op de ranglijst van Recap. Het lans zou slechts tien mensen hebben die werken in de crypto-sector.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie