Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Interesse in DeFi lijkt af te nemen, blijkt uit data van Google

De data van Google Trends toont aan dat de interesse in Decentralized Finance (DeFi) de afgelopen periode stevig gedaald is. Dit heeft mogelijk te maken met het aantal hacks wat heeft plaatsgevonden in de sector en het slechte leiderschap bij bedrijven wat er voor gezorgd heeft dat veel investeerders veel geld verloren hebben. De vraag rest nu of de dalende interesse te maken heeft met de fouten die gemaakt zijn of dat het met iets anders te maken heeft.

Het begin van een nieuw decennium bracht een hoop interesse in de nieuwe sector, echter is het geen uitvinding die uit 2020 stamt. Gedecentraliseerde financiële producten bestaan namelijk al langer. In maart dit jaar, vlak na de uitbraak van het coronavirus groeide de interesse enorm. Op de grafiek van Google Trends is ook duidelijk te zien dat de interesse medio eind maart en begin april toenam. De maanden erna nam de interesse lichtjes af, in augustus en september dit jaar bereikte de interesse zijn piek. Dit heeft voornamelijk te maken gehad met de totaal opgeslagen waarde in de DeFi sector.

- Advertentie -

Opmerkelijk is dat de totaal aantal opgeslagen waarde in DeFi protocollen, in tegenstelling tot de interesse op Google, niet is afgenomen. Volgens data van DeFipulse zit er nu bijna $11 miljard opgeslagen in DeFi projecten. Dit is slechts een fractie onder de all-time high van iets meer dan $11 miljard.

Gezien DeFi een nieuwe begrip is in de crypto sector is de waarschijnlijkheid dat er fouten worden gemaakt nog relatief groot. De fouten die gemaakt werden resulteerden in grote verliezen voor investeerders. Twitteraar Dark Pill liet recent weten waar cruciale fouten binnen de sector gemaakt werden.

Zo werd eerder bekend gemaakt dat de een van de hoofdontwikkelaars van SushiSwap zijn tokens heeft gekocht. Dit zorgde voor veel ophef binnen de community. Later verontschuldigde ontwikkelaar zich.

Ook bij Yearn Finance ging het fout onder leiding van Andre Cronje. Hij lanceerde een nieuw platform genaamd Eminence. Een hacker kreeg het voor elkaar het platform te misbruiken en heeft van de totale $15 miljoen die het platform bezat, $8 miljoen naar zijn eigen account kunnen sturen.

De verloren tegoeden hadden voor Andre Cronje zware gevolgen, hij heeft de kosten zelf vergoedt na veel doodsbedreigingen te hebben ontvangen.

Bij het razend populaire Yam Finance is het ook misgegaan. De hoofdontwikkelaars van het project gaven toe dat het ‘rebasing mechanism’ niet goed functioneerde. Dit resulteerde in gigantische verliezen voor investeerders. Ondanks de pogingen van de ontwikkelaars om het project op te lappen ging er veel geld verloren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.220,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.019,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.053,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.095,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.101,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.019,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.053,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.095,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.101,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.220,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...