Rico Engelbarts
13/10/2020 08:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2020 08:04

Interesse in DeFi lijkt af te nemen, blijkt uit data van Google

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Interesse in DeFi lijkt af te nemen, blijkt uit data van Google

De data van Google Trends toont aan dat de interesse in Decentralized Finance (DeFi) de afgelopen periode stevig gedaald is. Dit heeft mogelijk te maken met het aantal hacks wat heeft plaatsgevonden in de sector en het slechte leiderschap bij bedrijven wat er voor gezorgd heeft dat veel investeerders veel geld verloren hebben. De vraag rest nu of de dalende interesse te maken heeft met de fouten die gemaakt zijn of dat het met iets anders te maken heeft.
Het begin van een nieuw decennium bracht een hoop interesse in de nieuwe sector, echter is het geen uitvinding die uit 2020 stamt. Gedecentraliseerde financiële producten bestaan namelijk al langer. In maart dit jaar, vlak na de uitbraak van het coronavirus groeide de interesse enorm. Op de grafiek van Google Trends is ook duidelijk te zien dat de interesse medio eind maart en begin april toenam. De maanden erna nam de interesse lichtjes af, in augustus en september dit jaar bereikte de interesse zijn piek. Dit heeft voornamelijk te maken gehad met de totaal opgeslagen waarde in de DeFi sector.
Opmerkelijk is dat de totaal aantal opgeslagen waarde in DeFi protocollen, in tegenstelling tot de interesse op Google, niet is afgenomen. Volgens data van DeFipulse zit er nu bijna $11 miljard opgeslagen in DeFi projecten. Dit is slechts een fractie onder de all-time high van iets meer dan $11 miljard.
Gezien DeFi een nieuwe begrip is in de crypto sector is de waarschijnlijkheid dat er fouten worden gemaakt nog relatief groot. De fouten die gemaakt werden resulteerden in grote verliezen voor investeerders. Twitteraar Dark Pill liet recent weten waar cruciale fouten binnen de sector gemaakt werden.
https://twitter.com/DanDarkPill/status/1315551771654197249
Zo werd eerder bekend gemaakt dat de een van de hoofdontwikkelaars van SushiSwap zijn tokens heeft gekocht. Dit zorgde voor veel ophef binnen de community. Later verontschuldigde ontwikkelaar zich.
Ook bij Yearn Finance ging het fout onder leiding van Andre Cronje. Hij lanceerde een nieuw platform genaamd Eminence. Een hacker kreeg het voor elkaar het platform te misbruiken en heeft van de totale $15 miljoen die het platform bezat, $8 miljoen naar zijn eigen account kunnen sturen.
De verloren tegoeden hadden voor Andre Cronje zware gevolgen, hij heeft de kosten zelf vergoedt na veel doodsbedreigingen te hebben ontvangen.
Bij het razend populaire Yam Finance is het ook misgegaan. De hoofdontwikkelaars van het project gaven toe dat het ‘rebasing mechanism’ niet goed functioneerde. Dit resulteerde in gigantische verliezen voor investeerders. Ondanks de pogingen van de ontwikkelaars om het project op te lappen ging er veel geld verloren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie