Timo Bult Timo Bult
03/04/2021 13:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2021 13:34

Is de NFT hype over? Deze grafieken tonen een somber beeld

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Is de NFT hype over Deze grafieken tonen een somber beeld

Non-fungible tokens (NFT’s) waren enkele weken geleden een enorme hype. Hier en daar verkochten artiesten en kunstenaars de unieke tokens af en toe voor tientallen miljoenen dollars. The Block laat nu middels twee grafieken zien dat deze gekte grotendeels over lijkt te zijn.

Een NFT is een crypto token dat uniek is. Door een unieke hashcode aan een NFT te linken, kan middels de transactiegeschiedenis op de blockchain worden bewezen dat jij ook daadwerkelijk de eigenaar bent van zo’n digitaal crypto token. Meer leren over NFT’s? Vind hier een uitgebreide uitleg!

Het handelsvolume van de totale NFT-markt is de afgelopen week behoorlijk teruggelopen. Op 21 februari was het hoogtepunt te zien van $196,4 miljoen. Op dat moment was het NBA TopShot handelsplatform de absolute marktleider. Het handelsplatform, waarop digitale verzamelobjecten omtrent de Amerikaanse basketbalcompetitie verhandeld kunnen worden, maakte op dat moment 64% van het totaal uit.

Op 28 maart was het totale NFT handelsvolume alweer terug gezakt tot $34,3 miljoen. Daarnaast meldt The Block ook dat het aantal wekelijks actieve gebruikers van NBA TopShot is gehalveerd. Kortom, de gekte rondom NFT’s lijkt wat tot rust te zijn gekomen.

Is dit meteen het einde van de NFT-gekte? Dat weet natuurlijk niemand. Zo kan er plotseling opnieuw een impuls ontstaan zoals dat met de recente NFT-gekte ook gebeurde. Het blijft dus afwachten hoe deze markt zich zal ontwikkelen.

Misschien wel een van de absolute hoogtepunten was de verkoop van Beeple’s NFT ‘‘Everydays: The First 5000 Days.’ Die werd voor tientallen miljoenen dollars verkocht door het veilinghuis Christie’s. In andere berichtgeving stelt een onderzoeker dat de NFT als een kaartenhuis in elkaar kan zakken. Hij gaf hiervoor meerdere redenen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie