Kevin Schijven Kevin Schijven
08/01/2020 07:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2020 07:03

Justin Sun van TRON (TRX) zoekt een naam voor zijn nieuwe privacy coin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Justin Sun van TRON (TRX) zoekt een naam voor zijn nieuwe privacy coin

Justin Sun, CEO van TRON (TRX), meldt op 6 januari dat hij op zoek is naar een naam voor zijn nieuwe privacy coin:
https://twitter.com/justinsuntron/status/1214119597344870400
Privacy coins zijn cryptocurrencies waarvan, in tegenstelling tot bitcoin (BTC), de transactiegegevens verborgen zijn. Er zijn al een aantal privacy coins verkrijgbaar op de markt, de populairste zijn monero (XMR), dash (DASH) en zcash (ZEC).
Een aantal voorgestelde namen zijn Privatron, Tron Cipher, PRX, P-TRX, TRON-P en PRON. Die laatste vindt Sun wel amusant. Toch moet men hier rekening houden, aangezien de reputatie van Sun, dat het hier om een marketingstunt gaat en dat hij wellicht zelf allang een naam heeft gekozen.


Sun onthulde enkele details over het project eind vorige maand. Gegevens als adressen van zender en ontvanger en het volume van transacties zullen verborgen zijn. De nieuwe privacy coin maakt hiervoor gebruik van zogenaamde shielded transactions, waarvoor het sk-SNARKS zal toepassen.
Sun meldt verder op 7 januari dat mensen alvast bepaalde functies van deze shielded transacties kunnen testen op het testnet:


Volgens Brian Armstrong, CEO van cryptocurrency-exchange Coinbase, zullen privacy coins het komende decennium een belangrijke rol gaan spelen. Ook de miljardair John McAfee liet onlangs weten dat hij een fan van monero is en bitcoin verouderd vindt.
Eind vorig jaar kondigde TRON aan dat blockchain streamingplatform DLive de overstap gaat maken naar het TRON-netwerk en het ecosysteem van BitTorrent, waar het gaat fuseren met BLive.
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie