Rico Engelbarts
10/02/2019 11:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2019 11:03

Litecoin in bullmarkt na forse stijging afgelopen week?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
litecoin_in_bullmarkt_na_forste_stijging_afgelopen_week

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Na de aankondiging van het Litecoin-team dat het MimbleWimble-protocol geïmplementeerd zal gaan worden op de blockchain, steeg de waarde van de altcoin sterk. Een zogenaamd halving event kan er daarnaast voor zorgen dat het huidige momentum van de op drie na grootste cryptocurrency nog verder toeneemt.
Afgelopen week kondigde Litecoin in een blogpost aan dat het gaat onderzoeken of het ‘t zogenaamde MimbleWimble-protocol kan implementeren op de blockchain. Dit protocol zou het doen van vertrouwde transacties mogelijk maken. In het blogbericht schreef het team:

We zijn begonnen met het onderzoeken van het eventueel toevoegen van privacy en fungibiliteit aan Litecoin door on-chain conversie van reguliere LTC naar een Mimblewimble-variant van LTC.

Na de aankondiging schoot de LTC-koers omhoog met aanvankelijk 14%. Nadat ook de rest van de top 100 cryptocurrencies omhoog schoten, steeg de waarde van Litecoin uiteindelijk met maar liefst 24%.
Naast de aankondiging van het protocol kan het zogenaamde halving event over 179 dagen het momentum verder versterken. Het halving event betreft de halvering van de mining-beloningen voor miners wanneer ze een block minen. In het verleden zorgde het halveren van de mining-beloningen voor Bitcoin-miners uiteindelijk voor scherpe prijsstijgingen.
Met de aankomende halving in combinatie met verschillende technische factoren die aangeven dat Litecoin eventueel in een bullmarkt terecht is gekomen kan de koers nog verder gaan stijgen. Een van die technische indicatoren is de 200-week moving average. Deze technische indicator is een lijn die de gemiddelde koers over een periode van 200 weken aangeeft. Hiermee kan de trend van de koers bepaald worden, welke de afgelopen maanden bearish was. De altcoin is daar na de sterke stijging afgelopen dagen bovenuit gebroken, wat een positief signaal is.
Het is dus mogelijk dat Litecoin nog verder zal gaan stijgen dan het de afgelopen dagen al deed. Op moment van schrijven staat Litecoin (LTC) in de min en is het dus onzeker of de crypto daadwerkelijk in een bullmarkt terecht is gekomen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie