Litecoin (LTC) grootste stijger op dit moment, toont bullish signalen

Litecoin (LTC) grootste stijger op dit moment, toont bullish signalen

1704

Litecoin (LTC) is op dit moment een van de succesvolste cryptocurrencies van 2019. Het wist sinds het begin van het jaar met ruim 286% te stijgen. Ook op dit moment doet litecoin het goed. De altcoin wist namelijk op LTC/USD grafiek uit te breken. Daarnaast toont de koers ook op de LTC/BTC grafiek positieve signalen.

Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin (LTC) $116,73 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 1,74% te zijn gestegen. Het is daarmee de grootste stijger in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. De tweede grootste stijger op dit moment is Binance Coin (BNB) met een stijging van 0,5%.

Op de 4-uurs grafiek van LTC/USD vormde de koers de afgelopen dagen een symmetrisch driehoekspatroon. Dit houdt in dat de highs steeds lager werden gevormd, maar dat de lows juist hoger werden. Dit geeft aan dat er een evenwicht op de markt aan het ontstaan was. Litecoin wist uiteindelijk aan de bovenkant van dit patroon uit te breken.

Op de uurlijkse LTC/BTC grafiek vormt litecoin op dit moment een bullish flag, en zoals de naam van de formatie al doet vermoeden, dit is een bullish signaal. De afgelopen uren handelde de koers vlak onder de resistance-lijn van deze formatie, en het lijkt erop dat de koers elk moment naar boven uit kan gaan breken.

Zoals met veel altcoins het geval is, is de richting van de koers echter enigszins afhankelijk van wat bitcoin (BTC) doet. Wel komt litecoin beetje bij beetje in de buurt van het resistance-niveau op $120. Vanaf dat punt zijn er nog maar weinig belangrijke weerstandspunten tot de $145.

De aanstaande halving van de beloningen voor miners op het Litecoin-netwerk zal naar verwachting ook zorgen voor een stijgende litecoin koers. Aangezien het instroom van nieuwe litecoins kleiner wordt, maar de vraag naar verwachting gelijk blijft, is de verwachting dat de koers flink kan gaan stijgen.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

4.6/5

€6.539,64 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.501,88 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.432,49 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.506,55 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.519,39 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.458,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.502,22 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.604,33 Kopen
Laatste nieuws