Timo Bult Timo Bult
08/06/2019 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2019 14:10

Litecoin (LTC) grootste stijger op dit moment, toont bullish signalen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin (LTC) grootste stijger op dit moment, toont bullish signalen

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Litecoin (LTC) is op dit moment een van de succesvolste cryptocurrencies van 2019. Het wist sinds het begin van het jaar met ruim 286% te stijgen. Ook op dit moment doet litecoin het goed. De altcoin wist namelijk op LTC/USD grafiek uit te breken. Daarnaast toont de koers ook op de LTC/BTC grafiek positieve signalen.
Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin (LTC) $116,73 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 1,74% te zijn gestegen. Het is daarmee de grootste stijger in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. De tweede grootste stijger op dit moment is Binance Coin (BNB) met een stijging van 0,5%.
Op de 4-uurs grafiek van LTC/USD vormde de koers de afgelopen dagen een symmetrisch driehoekspatroon. Dit houdt in dat de highs steeds lager werden gevormd, maar dat de lows juist hoger werden. Dit geeft aan dat er een evenwicht op de markt aan het ontstaan was. Litecoin wist uiteindelijk aan de bovenkant van dit patroon uit te breken.
Op de uurlijkse LTC/BTC grafiek vormt litecoin op dit moment een bullish flag, en zoals de naam van de formatie al doet vermoeden, dit is een bullish signaal. De afgelopen uren handelde de koers vlak onder de resistance-lijn van deze formatie, en het lijkt erop dat de koers elk moment naar boven uit kan gaan breken.
Zoals met veel altcoins het geval is, is de richting van de koers echter enigszins afhankelijk van wat bitcoin (BTC) doet. Wel komt litecoin beetje bij beetje in de buurt van het resistance-niveau op $120. Vanaf dat punt zijn er nog maar weinig belangrijke weerstandspunten tot de $145.
De aanstaande halving van de beloningen voor miners op het Litecoin-netwerk zal naar verwachting ook zorgen voor een stijgende litecoin koers. Aangezien het instroom van nieuwe litecoins kleiner wordt, maar de vraag naar verwachting gelijk blijft, is de verwachting dat de koers flink kan gaan stijgen.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie