Timo Bult Timo Bult
15/08/2020 17:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 13:23

Litecoin (LTC) native Visa betaalpas wordt dan toch eindelijk gelanceerd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin (LTC) native Visa betaalpas wordt dan toch eindelijk gelanceerd

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Litecoin (LTC) krijgt dan toch eindelijk een eigen Visa debetkaart. Met de betaalkaart kunnen gebruikers hun LTC uitgeven in de meeste fysieke winkels en online webshops. Het is echter niet de eerste keer dat Litecoin een debetkaart lanceert.
Vorig jaar probeerde het crypto-project het namelijk al eens. Die poging viel in het water doordat het bedrijf waarmee Litecoin toen samenwerkte failliet ging. In een interview met Cointelegraph ging Litecoin-oprichter Charlie Lee dieper in op de lancering van de nieuwe betaalkaart.
Litecoin uitgeven met een betaalkaart kan al met meerdere verschillende crypto-betaalkaartaanbieders. Lee benadrukt het verschil tussen betaalkaarten die litecoin ondersteunen en kaarten die “native LTC” zijn:

“Er zijn momenteel andere crypto-betaalpassen beschikbaar die Litecoin ondersteunen, maar ze ondersteunen alleen financiering met LTC. Deze kaart is native LTC, dus het geld wordt in LTC bewaard totdat je de kaart gebruikt.”

Op de website van de betaalkaart is te zien dat de betaalkaart ook andere cryptocurrencies ondersteunt. Zo kan men bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en stablecoins als tether (USDT) en USD Coin (USDC) uitgeven. Of deze cryptocurrencies na het storten eerst worden omgezet in litecoin is niet duidelijk.
Lee geeft in het interview aan dat zich op dit moment ongeveer 300 gebruikers hebben aangemeld voor de betaalpas. Over enkele weken zal de kaart overal waar Visa wordt geaccepteerd te gebruiken zijn.
De prijs van litecoin heeft tot nu toe nog niet echt gereageerd op het nieuws. Ondanks dat de LTC koers iets kon stijgen, zakte het de afgelopen dagen flink terug ten opzichte van andere altcoins. Litecoin is nu te vinden op plek 8.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie