Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Litecoin (LTC) native Visa betaalpas wordt dan toch eindelijk gelanceerd

Litecoin (LTC) krijgt dan toch eindelijk een eigen Visa debetkaart. Met de betaalkaart kunnen gebruikers hun LTC uitgeven in de meeste fysieke winkels en online webshops. Het is echter niet de eerste keer dat Litecoin een debetkaart lanceert.

Vorig jaar probeerde het crypto-project het namelijk al eens. Die poging viel in het water doordat het bedrijf waarmee Litecoin toen samenwerkte failliet ging. In een interview met Cointelegraph ging Litecoin-oprichter Charlie Lee dieper in op de lancering van de nieuwe betaalkaart.

- Advertentie -

Litecoin uitgeven met een betaalkaart kan al met meerdere verschillende crypto-betaalkaartaanbieders. Lee benadrukt het verschil tussen betaalkaarten die litecoin ondersteunen en kaarten die “native LTC” zijn:

“Er zijn momenteel andere crypto-betaalpassen beschikbaar die Litecoin ondersteunen, maar ze ondersteunen alleen financiering met LTC. Deze kaart is native LTC, dus het geld wordt in LTC bewaard totdat je de kaart gebruikt.”

Op de website van de betaalkaart is te zien dat de betaalkaart ook andere cryptocurrencies ondersteunt. Zo kan men bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en stablecoins als tether (USDT) en USD Coin (USDC) uitgeven. Of deze cryptocurrencies na het storten eerst worden omgezet in litecoin is niet duidelijk.

Lee geeft in het interview aan dat zich op dit moment ongeveer 300 gebruikers hebben aangemeld voor de betaalpas. Over enkele weken zal de kaart overal waar Visa wordt geaccepteerd te gebruiken zijn.

De prijs van litecoin heeft tot nu toe nog niet echt gereageerd op het nieuws. Ondanks dat de LTC koers iets kon stijgen, zakte het de afgelopen dagen flink terug ten opzichte van andere altcoins. Litecoin is nu te vinden op plek 8.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.269,14 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.269,14 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...