Timo Bult Timo Bult
05/06/2022 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2022 16:00

LUNA stablecoin kopie van TRON breidt reserves verder uit na crash

icon-altcoins
Altcoin nieuws
LUNA stablecoin kopie van TRON breidt reserves verder uit na crash

Foto: Yeexin Richelle/Shutterstock

Iedereen zal de Terra (LUNA) crash zich nog goed kunnen herinneren! De stablecoin terraUSD (UST) verloor zijn link met de dollar waarna het project volledig implodeerde. Toen alles nog goed ging met LUNA en UST, lanceerde TRON (TRX) een vrijwel exacte kopie. Dat project staat nog overeind maar besluit nu wel extra maatregelen te nemen.

Bored Ape Yacht Club (APE) viert feest, een uit de hand gelopen grap?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

TRON vergroot bitcoin en crypto reserves USDD

Uit een update van TRON DAO Reserve blijkt dat het project de reserves voor zijn USDD stablecoin verder wil gaan uitbreiden. De onderliggende reserve van de stablecoin is nu 130% van de hoeveelheid USDD die in omloop is. Kortom, de reserve is dus een stuk groter dan de marktwaarde van de crypto zelf. Dit natuurlijk met als doel om mogelijke schokken in de toekomst beter op te kunnen vangen.

Naar verluidt bestaat de reserve nu uit 14.040 bitcoins (BTC) met een waarde van ongeveer $400 miljoen, 140 miljoen tether (USDT) en 1,9 miljard TRX. Daarnaast is ook 8,29 miljard TRX in een burning contract onderdeel van de reserve.

Advertentie

Houdt USDD astronomische rentes wel vol?

Een van de aantrekkingskrachten van USDD is, net als bij UST het geval was, de enorme rentes die het project biedt. Zo kunnen holders 30% yield per jaar verdienen door hun USDD vast te zetten.

De grote vraag is natuurlijk of deze percentages wel vol te houden zijn. Bij UST zette men al grote vraagtekens, vraagtekens die uiteindelijk dus terecht werden geplaatst. Lukt het TRON wel om het project overeind te houden met de 130% dekkende reserves? Uiteraard is het verstandig om voorzichtig te blijven.

Ondanks dat de reserves nu groot zijn is het daarnaast ook nog maar de vraag of bij USDD wel op tijd wordt ingegrepen indien het misgaat. De CEO van crypto exchange Binance liet bijvoorbeeld weten dat het team achter Terra te traag reageerde.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie