Rico Engelbarts
27/06/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2019 06:00

Meeste investeerders in bitcoin (BTC) betreden markt via stablecoin tether (USDT)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
meeste_investeerders_in_bitcoin_BTC_betreden_markt_via_stablecoin_tether_USDT

Nu bitcoin (BTC) weer flink in de lift zit, valt op dat het herstel van de koers vele malen sneller gaat dan in de bullmarkt van 2017. Wat hieraan ten grondslag is niet helemaal duidelijk, wel kunnen er op basis van feiten een aantal redenen gegeven worden voor de manier waarop het herstel inzet.
In de bullmarkt van 2017, toen de bitcoin koers tot $20.000 wist te stijgen, waren het vooral nieuwelingen die de cryptomarkt betraden nadat zij via de media kennismaakten met cryptocurrency en bitcoin. De Fear-of-Missing-Out (FOMO) die vervolgens ontstond door deze aandacht van de mainstream-media zorgde ervoor dat de koers snel naar zijn all-time high (ATH) steeg.
In de huidige markt valt op dat het niet nieuwelingen zijn die bitcoin kopen met fiat-valuta, maar dat de valuta waarmee bitcoin het meest wordt gekocht tether (USDT) is. Tether is een stablecoin waarvan de waarde gelinkt is aan de Amerikaanse dollar.
Traders gebruiken deze cryptocurrency vaak omdat het hen de mogelijkheid biedt zich te beschermen tegen de volatiliteit van cryptocurrency. Het feit dat ruim $4,21 miljard van de instroom in bitcoin van USDT afkomstig is, doet vermoeden dat het vooral traders zijn die al eens eerder in contact zijn gekomen met crypto op dit moment bitcoins kopen.
Het is de verwachting dat institutionele beleggers de markt zullen gaan betreden nu er steeds meer platformen voor hen worden gelanceerd, zoals Bakkt. Daarnaast zit er naar verluidt ruim $6 miljard in crypto-fondsen, stablecoins en cryptocurrency exchanges dat nog moet worden geïnvesteerd in cryptocurrencies.
Het grote verschil met de bullmarkt van 2017 is het grote aantal institutionele beleggers, de ervaren crypto-traders die er nu zijn en het enorme bedrag dat nu nog aan de zijlijn wordt gehouden. Mocht de mainstream-media opnieuw grote aandacht schenken aan de huidige koersstijgingen, dan is het mogelijk dat de FOMO die we in 2017 zagen daar nog eens overheen komt.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie