Simon Bosch Simon Bosch
18/10/2023 07:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2023 17:31

Miljoenen solana in beweging na bullish besluit failliete exchange FTX

Solana-SOL
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Miljoenen solana in beweging na bullish besluit failliete exchange FTX

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Nadat de Amerikaanse cryptobeurs FTX vorig jaar failliet ging, werden de tegoeden van klanten ondergebracht bij een curator. Dit bedrijf heeft als doel om het resterende geld te verdelen onder de crediteuren, waar het nog steeds niet klaar mee is. Opvallend genoeg is de curator erg bullish op solana (SOL), het heeft namelijk een flink aantal coins vastgezet in het staking-contract van de blockchain.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX doet nu aan crypto staking met solana

Dat blijkt uit on-chain data van blockchain-explorer Solscan. Een wallet die voorheen van FTX was heeft op 14 oktober ruim 5,5 miljoen SOL vastgezet in het staking-contract, wat op het moment van schrijven ongeveer 127 miljoen dollar waard is. Het geld is volgens de op sociale mediaplatform X actieve ashpool ondergebracht bij Figment, en het is de grootste transactie rondom dit contract sinds afgelopen juli.

Weliswaar gaat het om een flink bedrag – het is immers ongeveer 1% van het totale aantal uitstaande tokens, afgaande op data van CoinGecko. Toch is het maar een klein deel van wat FTX aan SOL bezit. Afgelopen september heeft de rechter de crypto exchange namelijk toestemming gegeven om zijn cryptocurrencies te verkopen.

Om precies te zijn heeft het bedrijf 1,16 miljard dollar aan SOL, nog meer dan wat on-chain analisten eerder in september dachten. Toen zou het namelijk gaan om ‘slechts’ 685 miljoen dollar, wat genoeg was om de markt angstig te maken voor grote prijsdalingen.

Gelukkig steeg de koers juist toen duidelijk werd dat de curator niet zomaar de tokens mocht verkopen, maar ze moest verkopen aan durfkapitalisten. Zij mogen de coins ook niet zomaar op de markt dumpen. Sindsdien is de koers al met 30% gestegen.

Advertentie

Solana blockchain groeide in 2023

Het aantal gebruikers op de Solana-blockchain is eerder dit jaar flink gegroeid. Het netwerk hanteert namelijk veel lagere transactiekosten, terwijl de kosten op Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) begin dit jaar de pan uit rezen.

Helaas heeft het netwerk de afgelopen maanden de groei weer helemaal ingeleverd. Het aantal actieve gebruikers was in september gelijk aan het niveau van eind 2020, toen Solana de meest explosieve groei nog tegemoet zou zien. De problemen bij FTX en Alameda Research zouden hier de oorzaak van zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie