Simon Bosch Simon Bosch
18/10/2023 07:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2023 17:31

Miljoenen solana in beweging na bullish besluit failliete exchange FTX

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Miljoenen solana in beweging na bullish besluit failliete exchange FTX

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Nadat de Amerikaanse cryptobeurs FTX vorig jaar failliet ging, werden de tegoeden van klanten ondergebracht bij een curator. Dit bedrijf heeft als doel om het resterende geld te verdelen onder de crediteuren, waar het nog steeds niet klaar mee is. Opvallend genoeg is de curator erg bullish op solana (SOL), het heeft namelijk een flink aantal coins vastgezet in het staking-contract van de blockchain.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

FTX doet nu aan crypto staking met solana

Dat blijkt uit on-chain data van blockchain-explorer Solscan. Een wallet die voorheen van FTX was heeft op 14 oktober ruim 5,5 miljoen SOL vastgezet in het staking-contract, wat op het moment van schrijven ongeveer 127 miljoen dollar waard is. Het geld is volgens de op sociale mediaplatform X actieve ashpool ondergebracht bij Figment, en het is de grootste transactie rondom dit contract sinds afgelopen juli.

Weliswaar gaat het om een flink bedrag – het is immers ongeveer 1% van het totale aantal uitstaande tokens, afgaande op data van CoinGecko. Toch is het maar een klein deel van wat FTX aan SOL bezit. Afgelopen september heeft de rechter de crypto exchange namelijk toestemming gegeven om zijn cryptocurrencies te verkopen.

Om precies te zijn heeft het bedrijf 1,16 miljard dollar aan SOL, nog meer dan wat on-chain analisten eerder in september dachten. Toen zou het namelijk gaan om ‘slechts’ 685 miljoen dollar, wat genoeg was om de markt angstig te maken voor grote prijsdalingen.

Gelukkig steeg de koers juist toen duidelijk werd dat de curator niet zomaar de tokens mocht verkopen, maar ze moest verkopen aan durfkapitalisten. Zij mogen de coins ook niet zomaar op de markt dumpen. Sindsdien is de koers al met 30% gestegen.

Advertentie

Solana blockchain groeide in 2023

Het aantal gebruikers op de Solana-blockchain is eerder dit jaar flink gegroeid. Het netwerk hanteert namelijk veel lagere transactiekosten, terwijl de kosten op Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) begin dit jaar de pan uit rezen.

Helaas heeft het netwerk de afgelopen maanden de groei weer helemaal ingeleverd. Het aantal actieve gebruikers was in september gelijk aan het niveau van eind 2020, toen Solana de meest explosieve groei nog tegemoet zou zien. De problemen bij FTX en Alameda Research zouden hier de oorzaak van zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Advertentie