Roy van Krieken Roy van Krieken
25/08/2021 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/08/2021 06:11

NFT handelaar verdient in korte tijd miljoenen, Art Blocks behaalt volume van $284 miljoen in augustus

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT handelaar verdient in korte tijd miljoenen, Art Blocks behaalt volume van $284 miljoen in augustus

Foto: Primakov/Shutterstock

Het lijkt erop dat de gekte rondom non-fungible tokens (NFT) nog lang niet ten einde is. Op verschillende platformen is te zien dat het handelsvolume van NFT’s tot recordhoogtes stijgt. Zo werd op OpenSea onlangs nog een maandelijks handelsvolume van boven de $1 miljard bereikt.

Terra (LUNA) en Do Kwon moeten megaboete van miljarden betalen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Art Blocks

Ook het NFT-project Art Blocks doet de afgelopen tijd goede zaken. Het project, dat gebaseerd is op Ethereum (ETH), heeft eveneens onlangs het handelsvolume door het dak heen zien gaan en heeft de duurste NFT tot dan toe verkocht.

De NFT Fidenza #313 is gisteren voor 1.000 ETH verkocht. Dat is omgerekend zo’n $3,3 miljoen. Op 11 juni van dit jaar werd de NFT voor het eerst gekocht door een geïnteresseerde koper. Destijds betaalde deze persoon er slechts $1.400 voor. Dat betekent dat de investeerder in kwestie met een simpele investering miljoenen heeft verdiend in slechts twee maanden!

Art Blocks werd in november van 2020 gelanceerd. Meer dan 140 verschillende collecties werden door het bedrijf als NFT uitgegeven. De populariteit van het project is de afgelopen maand explosief gestegen. In augustus van dit jaar werd er voor zo’n $294 miljoen aan Art Blocks NFT’s verhandeld. Dit terwijl de het totale handelsvolume sinds de lancering van het project $389 miljoen is. Augustus was dus verreweg de beste maand voor Art Blocks.

Advertentie

Fidenza collectie

De Fidenze collectie, waar de recordverkoop een onderdeel van was, werd in juni gelanceerd door Art Blocks. Het werd ontworpen door de kunstenaar Tyler Hobbs. Inmiddels is de Fidenza collectie met enige afstand de populairste collectie van Art Blocks.

Fidenza bestaat uit 999 unieke NFT’s. Elk van deze NFT’s werden door een algoritme gecreëerd op het moment van smeden. Allemaal bestaan ze uit patronen van kleurrijke abstracte vormen.

Fidenza #313 heeft op dit moment de hoogste waarde, maar er zijn meerdere NFT’s uit deze collectie voor meer dan $1 miljoen over de toonbank gegaan. Volgens Cryptoslam zijn tenminste drie andere Fidenza NFT’s voor meer dan $1 miljoen verkocht.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie