Kevin Schijven Kevin Schijven
01/09/2021 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2021 13:01

NFT verzamelaar denkt NFT van Banksy voor 100 ETH te kopen, maar wordt opgelicht

Nieuws
NFT verzamelaar denkt NFT van Banksy voor 100 ETH te kopen, maar wordt opgelicht

Foto: Primakov/Shutterstock

‘Pranksy,’ een verzamelaar van non-fungible tokens (NFT’s), was onlangs de dupe van een neppe NFT veiling. De verzamelaar dacht dat hij een NFT van de bekende kunstenaar Banksy kocht en betaalde er maar liefst 100 ethereum (ETH) voor, ter waarde van zo’n $350.000 (€300.000)

Een link naar de NFT veiling verscheen gisteren plotseling op de website van Banksy waardoor de veiling op NFT marktplaats van OpenSea in eerste instantie echt leek. Echter, nadat de verzamelaar een bod uitbracht, verdween de link naar de veiling van de Banksy website en dat vond de verzamelaar meteen verdacht.

Toch pakte het allemaal uiteindelijk goed uit voor Pranksy. De oplichter heeft namelijk het bedrag teruggestuurd. Pranksy meldt aan de BBC dat hij denkt dat hij werd terugbetaald omdat hij de fraudeur wellicht identificeerde op Twitter.

“De terugbetaling was totaal onverwacht, ik denk dat de berichtgeving in de pers over de hack plus het feit dat ik de hacker had gevonden en hem op Twitter had gevolgd, hem mogelijk dwongen terug te betalen. Ik heb veel geluk aangezien veel anderen in een vergelijkbare situatie met minder bereik niet hetzelfde resultaat zouden hebben gehad.”

Een woordvoerder van Banksy benadrukt dat de kunstenaar geen NFT kunstwerken heeft uitgebracht. Hoe de veiling überhaupt op de website van Banksy was terechtgekomen, wil de woordvoerder niet zeggen. Analysebedrijf Elliptic denkt dat de website gehackt was.

Desondanks heeft OpenSea aan de transactiekosten kunnen verdienen. De NFT marktplaats bereikte in augustus een recordvolume van maar liefst $3 miljard, dat was 98% van alle NFT handel, zegt het bedrijf. Eerder dit jaar werd wel een fysiek kunstwerk van Banksy verkocht voor $13 miljoen in een veiling van Sotheby’s voor crypto, het was echter onduidelijk hoeveel bitcoin (BTC) en/of ether (ETH) toen werd betaald.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie