Kevin Schijven Kevin Schijven
01/09/2021 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2021 13:01

NFT verzamelaar denkt NFT van Banksy voor 100 ETH te kopen, maar wordt opgelicht

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT verzamelaar denkt NFT van Banksy voor 100 ETH te kopen, maar wordt opgelicht

Foto: Primakov/Shutterstock

‘Pranksy,’ een verzamelaar van non-fungible tokens (NFT’s), was onlangs de dupe van een neppe NFT veiling. De verzamelaar dacht dat hij een NFT van de bekende kunstenaar Banksy kocht en betaalde er maar liefst 100 ethereum (ETH) voor, ter waarde van zo’n $350.000 (€300.000)

Een link naar de NFT veiling verscheen gisteren plotseling op de website van Banksy waardoor de veiling op NFT marktplaats van OpenSea in eerste instantie echt leek. Echter, nadat de verzamelaar een bod uitbracht, verdween de link naar de veiling van de Banksy website en dat vond de verzamelaar meteen verdacht.

Toch pakte het allemaal uiteindelijk goed uit voor Pranksy. De oplichter heeft namelijk het bedrag teruggestuurd. Pranksy meldt aan de BBC dat hij denkt dat hij werd terugbetaald omdat hij de fraudeur wellicht identificeerde op Twitter.

“De terugbetaling was totaal onverwacht, ik denk dat de berichtgeving in de pers over de hack plus het feit dat ik de hacker had gevonden en hem op Twitter had gevolgd, hem mogelijk dwongen terug te betalen. Ik heb veel geluk aangezien veel anderen in een vergelijkbare situatie met minder bereik niet hetzelfde resultaat zouden hebben gehad.”

Een woordvoerder van Banksy benadrukt dat de kunstenaar geen NFT kunstwerken heeft uitgebracht. Hoe de veiling überhaupt op de website van Banksy was terechtgekomen, wil de woordvoerder niet zeggen. Analysebedrijf Elliptic denkt dat de website gehackt was.

Desondanks heeft OpenSea aan de transactiekosten kunnen verdienen. De NFT marktplaats bereikte in augustus een recordvolume van maar liefst $3 miljard, dat was 98% van alle NFT handel, zegt het bedrijf. Eerder dit jaar werd wel een fysiek kunstwerk van Banksy verkocht voor $13 miljoen in een veiling van Sotheby’s voor crypto, het was echter onduidelijk hoeveel bitcoin (BTC) en/of ether (ETH) toen werd betaald.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie