Timo Bult Timo Bult
05/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2019 07:00

Nieuw blockchain-netwerk Kadena lanceert, houdt ICO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuw blockchain-netwerk Kadena lanceert, houdt ICO

Het mainnet van het nieuwe blockchain-netwerk Kadena is op maandag gelanceerd. Het nieuwe platform moet de schalingsproblemen waar blockchains die op het Proof-of-Work (POW) protocol draaien, oplossen. Daarnaast houdt het project op dit moment een tokenverkoop op CoinList.
Kadena lijkt op Bitcoin aangezien het een PoW-blockchain is dat transacties opslaat. Echter kampt Bitcoin met schalingsproblemen waardoor het netwerk het soms lastig krijgt in situaties wanneer er grote volumes transacties verwerkt moeten worden. Daardoor is het aantal transacties dat per seconden verwerkt kan worden relatief laag vergeleken met grote traditionele betalingsverwerkers zoals PayPal en Visa.
Kadena hoopt dit op te lossen door een soort web van PoW-blockchains samen te voegen. Hierdoor kan het netwerk grote hoeveelheden transacties en andere zware dataprocessen aan. Het project werd voor het eerst in 2016 onthuld maar nu is dus ook het mainnet live.
Netwerken zoals Ethereum zijn van plan over te stappen van het PoW-protocol naar een Proof-of-Stake (PoS)-procotol. Dit zou efficiënter zijn dan duizenden miners complexe berekeningen uit te laten voeren zoals dat bij PoW het geval is. In een reactie aan CoinDesk laat een van de oprichters, Will Martino, echter weten:

Wij geloven in proof-of-work. Wij geloven dat het een beproefd protocol is en het belangrijkste dat we op moesten lossen, was [transactie] doorvoer.

Men kan op dit moment alleen nog maar minen gedurende de eerste maand dat het mainnet gelanceerd is. Gebruikers die niet willen minen maar wel Kadena-coins willen bezitten kunnen de cryptocurrency kopen via CoinList. De verkoop loopt van 4 november tot 22 november. Op 6 december zal het Kadena netwerk volledig worden gelanceerd.
Cryptocurrency exchange Coinbase kondigde in September aan nieuwe altcoins te onderzoeken. In het lijstje met mogelijke altcoins die genoteerd zouden kunnen worden aan de exchange kwam ook Kadena naar voren.
Crypto Insider David heeft gisteren zijn nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse gepubliceerd! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie