Kevin Schijven Kevin Schijven
26/05/2019 11:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2019 11:54

Novogratz: Cryptocurrency van Facebook is enorm belangrijk, maar zal niets wegnemen van bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Novogratz: Cryptocurrency van Facebook is enorm belangrijk, maar het zal niets wegnemen van bitcoin

Deze week werden eindelijk de eerste details bekendgemaakt omtrent de nieuwe cryptocurrency van Facebook. De stablecoin zal naar verluidt in het eerste kwartaal van 2020 lanceren en wordt intern GlobalCoin genoemd.
Michael Novogratz, miljardair en CEO van Galaxy Digital, gaf zijn visie over het plan van Facebook tijdens een interview met het Squawk Box-programma van CNBC op 24 mei.


Als eerst bevestigt Novogratz nogmaals dat hij denkt dat de crypto winter ten einde is. De bitcoin (BTC) bull zegt dat de crypto-bubbel was geknapt omdat elke nieuwe cryptocurrency op de markt de nieuwe bitcoin wilde zijn. Dat zorgde voor een overschot en toezichthouders werden nerveus.
Volgens Novogratz heeft bitcoin de strijd gewonnen om hét digitale oppotmiddel op de markt te zijn waarop hem werd gevraagd wat de intrinsieke waarde van bitcoin is:

Wat is de intrinsieke waarde van goud? Je zou al het goud in de geschiedenis kunnen nemen en het in drie Olympische zwembaden kunnen plaatsen en het is 8,5 biljoen dollar waard. Waarom? Het ligt in kluizen. We gebruiken goud voor niets anders dan sieraden, om onze welvaart te tonen.

Aldus Novogratz. Verder meldt hij dat steeds meer institutionele investeerders de markt instappen en dat steeds meer grote bedrijven, als Microsoft, blockchain-technologie omarmen. Vervolgens vraagt de interviewer naar de cryptocurrency van Facebook:

Facebook is enorm belangrijk voor het ecosysteem. Nu heb je een van de grootste bedrijven ter wereld die zegt dat cryptocurrency een onderdeel wordt van onze toekomst. […] Het wordt waarschijnlijk een stablecoin, een munt die gekoppeld is aan een groep valuta’s. Het gaat gebruikt worden voor betalingen, althans dat is wat ze hopen.

Ik denk niet dat het iets wegneemt van bitcoin, eerlijk gezegd geeft het de markt juist geldigheid. Bitcoin gaat niet een betalingsmiddel worden, maar een opslagmiddel als goud. We gebruiken goud niet om mee te betalen.

Natuurlijk werd Novogratz nogmaals gevraagd wat hij denkt dat bitcoin uiteindelijk waard kan zijn:

Ik denk dat het nog veel meer waard zou kunnen zijn dan het momenteel is. Goud zit momenteel op 8,5 biljoen en bitcoin op $140 miljoen. Er is een lange weg tussen $140 miljoen en $8,5 biljoen.

Novogratz laat ook weten dat hij zeer positief is over web 3.0 en noemt specifiek ethereum (ETH) en EOS (EOS) als projecten met veel potentie, maar dat het een strijd is die veel langer zal duren, namelijk zo’n 2 tot 5 jaar. Als laatst zegt Novogratz:

Je hebt de betalingsvaluta van Facebook en ik denk dat Telegram er een zal krijgen… Je zult een van die betaalmunten zien werken, en ik denk dat die de kans maakt om een echte valuta te worden.

Novogratz zei al eerder deze maand dat hij overtuigd is dat web 3.0 projecten als ethereum veel potentie hebben. Galaxy Digital verkocht deze week zijn aandelen terug aan EOS ontwikkelaar Block.one voor maar liefst 71,2 miljoen.
Onlangs werd bekendgemaakt dat Facebook in gesprek is met verschillende cryptocurrency exchanges waaronder Gemini, de exchange van de Winklevoss-tweeling.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie