Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Oprichter Litecoin Charlie Lee: belang in bank kan leiden tot nieuwe crypto-diensten

Charlie Lee, de oprichter van Litecoin heeft gisteren op Reddit tekst en uitleg gegeven over de hele situatie rond de Litecoin Foundation (LF) en diens belang van 9,9% in de Duitse WEG Bank AG. Vorige week nam de LF via een partnership dat belang over van TokenPay Swiss AG, een crypto-to-fiat-betalingsbedrijf. In ruil daarvoor zou de LF TokenPay (TP) helpen met technische assistentie, marketing-ondersteuning, en het integreren van TP bij de bank.

In zijn relaas op Reddit wil Lee er allereerst nog eens op wijzen dat Litecoin (LTC) en de Litecoin Foundation (waar Lee de Managing Director van is) twee verschillende dingen zijn, waarbij Litecoin een gedecentraliseerd netwerk en cryptocurrency is, en de Litecoin Foundation als een gecentraliseerde non-profit organisatie dienst doet om de ontwikkeling, acceptatie en het gebruik van Litecoin te bevorderen.

Wanneer je in Litecoin investeert door LTC te kopen, gaat dat geld op geen enkele manier naar de LF.

- Advertentie -

Lee benadrukte ook dat de LF geen geld heeft betaald voor het belang in de bank. Dat was eerder al betaald door TokenPay, deels met de opbrengsten van de TPA token sale, afgelopen december.

Ik hou niet van ICO’s omdat sommigen daarvan regelrechte oplichting zijn en de meeste van hen gedoemd zijn te mislukken.

Dat gezegd hebbende, zei Lee dat TokenPay er niet met het geld vandoor is gegaan. In plaats daarvan hebben ze de opbrengsten van de token sale precies gebruikt zoals ze beloofden, “en het kopen van (een belang in) een bank maakt deel uit van die belofte”.

Nu de Litecoin Foundation een belang van 9,9% in de Duitse bank in handen heeft, hoopt Lee ook om een bestuurszetel bij de bank te krijgen. Op Reddit zette hij de mogelijkheden van dit partnerschap, in het beste en in het slechtste geval, uiteen:

In het beste geval zijn we met de bank in staat om crypto solutions, zoals debit cards, elektronische betalingen en andere innovatieve oplossingen te maken en te leveren. Echter is het, zelfs met een aandeel in en invloed op de bank, niet gegarandeerd dat dit zal lukken. Mensen hebben terechte zorgen naar voren gebracht waar we nog steeds mee moeten werken en die goedgekeurd moeten worden door de spelers in de huidige financiële systemen zoals Visa en SWIFT, maar we hebben zeker een veel grotere kans om te slagen nu we een belang hebben in een bank met een bankvergunning. En met een zetel bij de bankdirectie zal ik enige invloed op de richting hebben. […] Het ergste geval zou natuurlijk zijn dat de samenwerking om wat voor reden dan ook mislukt. Dit zou natuurlijk de reputatie van de LF schaden, maar het zou geen materiële impact hebben op de LF en al helemaal niet op het Litecoin-netwerk en de LTC-cryptocurrency.

Lee eindigde zijn verhaal, ten behoeve van de transparantie, met de mededeling dat noch hij nog de Litecoin Foundation TPAY-tokens bezit.

Gisteren lag Charlie lee nog onder vuur vanwege een tweet waarin hij  beleggers adviseerde om ten minste 1 Bitcoin (BTC) te bemachtigen, voordat je ook maar enig andere coin koopt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.290,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.099,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.129,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.160,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.181,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.290,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.099,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.129,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.160,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.181,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...