Rico Engelbarts
18/07/2018 13:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2018 13:15

Oprichter Litecoin Charlie Lee: belang in bank kan leiden tot nieuwe crypto-diensten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
oprichter_litecoin_charlie_lee_belang_in_bank_kan_leiden_tot_nieuwe_crypto_diensten

Charlie Lee, de oprichter van Litecoin heeft gisteren op Reddit tekst en uitleg gegeven over de hele situatie rond de Litecoin Foundation (LF) en diens belang van 9,9% in de Duitse WEG Bank AG. Vorige week nam de LF via een partnership dat belang over van TokenPay Swiss AG, een crypto-to-fiat-betalingsbedrijf. In ruil daarvoor zou de LF TokenPay (TP) helpen met technische assistentie, marketing-ondersteuning, en het integreren van TP bij de bank.
In zijn relaas op Reddit wil Lee er allereerst nog eens op wijzen dat Litecoin (LTC) en de Litecoin Foundation (waar Lee de Managing Director van is) twee verschillende dingen zijn, waarbij Litecoin een gedecentraliseerd netwerk en cryptocurrency is, en de Litecoin Foundation als een gecentraliseerde non-profit organisatie dienst doet om de ontwikkeling, acceptatie en het gebruik van Litecoin te bevorderen.

Wanneer je in Litecoin investeert door LTC te kopen, gaat dat geld op geen enkele manier naar de LF.

Lee benadrukte ook dat de LF geen geld heeft betaald voor het belang in de bank. Dat was eerder al betaald door TokenPay, deels met de opbrengsten van de TPA token sale, afgelopen december.

Ik hou niet van ICO’s omdat sommigen daarvan regelrechte oplichting zijn en de meeste van hen gedoemd zijn te mislukken.

Dat gezegd hebbende, zei Lee dat TokenPay er niet met het geld vandoor is gegaan. In plaats daarvan hebben ze de opbrengsten van de token sale precies gebruikt zoals ze beloofden, “en het kopen van (een belang in) een bank maakt deel uit van die belofte”.
Nu de Litecoin Foundation een belang van 9,9% in de Duitse bank in handen heeft, hoopt Lee ook om een bestuurszetel bij de bank te krijgen. Op Reddit zette hij de mogelijkheden van dit partnerschap, in het beste en in het slechtste geval, uiteen:

In het beste geval zijn we met de bank in staat om crypto solutions, zoals debit cards, elektronische betalingen en andere innovatieve oplossingen te maken en te leveren. Echter is het, zelfs met een aandeel in en invloed op de bank, niet gegarandeerd dat dit zal lukken. Mensen hebben terechte zorgen naar voren gebracht waar we nog steeds mee moeten werken en die goedgekeurd moeten worden door de spelers in de huidige financiële systemen zoals Visa en SWIFT, maar we hebben zeker een veel grotere kans om te slagen nu we een belang hebben in een bank met een bankvergunning. En met een zetel bij de bankdirectie zal ik enige invloed op de richting hebben. […] Het ergste geval zou natuurlijk zijn dat de samenwerking om wat voor reden dan ook mislukt. Dit zou natuurlijk de reputatie van de LF schaden, maar het zou geen materiële impact hebben op de LF en al helemaal niet op het Litecoin-netwerk en de LTC-cryptocurrency.

Lee eindigde zijn verhaal, ten behoeve van de transparantie, met de mededeling dat noch hij nog de Litecoin Foundation TPAY-tokens bezit.
Gisteren lag Charlie lee nog onder vuur vanwege een tweet waarin hij  beleggers adviseerde om ten minste 1 Bitcoin (BTC) te bemachtigen, voordat je ook maar enig andere coin koopt.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie