Simon Bosch Simon Bosch
18/01/2023 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2023 06:01

Platform dat crypto bugs oplost verbiedt ChatGPT-inzendingen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Platform dat crypto bugs oplost verbiedt ChatGPT-inzendingen

Foto: Pan Xunbin/Shutterstock

De ontwikkeling van Kunstmatige Intelligentie (of Artificial Intelligence of AI in het Engels) gaat inmiddels zó snel dat we ons af moeten gaan vragen of wij stervelingen nog wel nodig zijn. Algoritmen kunnen veel dingen immers beter dan wijzelf. Een bedrijf dat mensen beloont voor het opsporen van softwarefouten is het er niet mee eens.

Cryptomarkt zal in 2024 in waarde verdubbelen, voorspelt Ripple CEO
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Artificial Intelligence trekt bekijks

Immunefi is een zogenaamd ‘bug bounty-platform’. Als je goed bent in programmeren kun je via dit platform geld verdienen door beveiligingskwetsbaarheden en andere problemen in Web 3.0-software op te lossen. Het afgelopen jaar is gebleken hoe belangrijk dit soort werk is, want veel Web 3-applicaties zijn veel geld verloren door hacks.

Maar Artificial Intelligence heeft plotsklaps een revolutie ontketend. OpenAI’s nieuwe chatbot ChatGPT roept namelijk zulke intelligente dingen dat mensen het programmaatje massaal gebruiken om vals te spelen. Studenten leveren bijvoorbeeld essays in die door ChatGPT in een paar seconden zijn geschreven. Ook heeft het wel wat te zeggen over bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

De software weet te verbazen met originele, filosofische antwoorden op grote vragen, waardoor de verleiding groot is om te doen alsof je dergelijke uitspraken zelf hebt bedacht.

Advertentie

Neppe crypto bug reports dankzij AI

Ook Immunefi heeft er last van, schrijft het op Twitter. Het heeft al vijftien mensen van het platform verbannen omdat zij gebruikmaakten van de chatbot. De bugrapporten zien er op het eerste gezicht goed uit, maar als je verder zoekt naar wat de problemen precies inhouden kom je erachter dat het onzin is. De softwarefouten die deze inzendingen beschrijven bestaan simpelweg niet.

Een deelnemer van het platform sprak met CoinDesk. “[Bugs opsporen] is echt een kunst,” verklaarde hij. “Als je ChatGPT gebruikt merk je dat er iets mis is. Geen enkele ontwikkelaar zou een goed verhaal schrijven zonder ook maar enige referentie naar het smart contract-platform in kwestie.”

Het bedrijf heeft ChatGPT gevraagd waarom het niet verstandig is om ‘hem’ te gebruiken voor het opsporen van bugs. De bot bevestigt zelf dat het niet is ontworpen voor dit soort taken en dat het dus geen bugs op kan sporen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie