Roy van Krieken Roy van Krieken
27/12/2022 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2022 15:11

Dit waren de grootste crypto hacks van 2022

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit waren de grootste crypto hacks van 2022

foto: titipongpwl/Shutterstock

Niet alleen was 2022 een jaar waarin de koersen van vrijwel alle cryptocurrencies rake klappen kregen, ook was het een jaar waar criminelen en hackers een recordomzet wisten te behalen. In totaal werd er volgens cybersecurity bedrijf Privacy Affairs meer dan $4,2 miljard gestolen in een grote hoeveelheid verschillende aanvallen. In dit artikel gaan we kort in op de belangrijkste en grootste inbraken.

Axie Infinity Ronin Bridge

De grootste hack van dit jaar was met vlag en wimpel de Ronin Bridge op het Axie Infinity netwerk. In maart van dit jaar wisten Noord-Koreaanse hackers een kwetsbaarheid in de zogeheten bridge te misbruiken. Zij wisten er uiteindelijk vandoor te gaan met een astronomische $625 miljoen.

Wormhole Bridge

De tweede hack op de lijst is wederom een hack van een bridge. Dit keer was het de Wormhole Bridge tussen het Solana (SOL) netwerk en andere blockchains. Hackers wisten hier misbruik te maken van een fout in het validatiesysteem en uiteindelijk konden zij wrapped ether (wETH) naar gelang genereren. Uiteindelijk was de buit zo’n 120.000 ETH, ofwel $320 miljoen.

Nomad Bridge

Ook de derde plek op de lijst van grootste hacks in 2022 wordt bekleed door een bridge. In augustus werd de Nomad Bridge slachtoffer van een miljoenen hack. De hackers waren hier in staat om meer crypto op te nemen dan dat zij hadden gestort. Dit resulteerde in een verlies van $190 miljoen. Wel gaven white hat hackers, ofwel goedaardige hackers, zo’n $32 miljoen uiteindelijk terug. 

Beanstalk Farms

Op de vierde plek staat Beanstalk Farms. Dit is een stablecoin platform dat gebouwd is op het Ethereum netwerk. Een hacker was hier in april in staat om een meerderheidspositie te kopen op het netwerk. Vervolgens diende hij een governance voorstel in dat een gigantische som geld aan zichzelf zou geven. Doordat de hacker de meerderheid van alle governance votes in handen had gekregen, werd dit voorstel vanzelfsprekend goedgekeurd. De hacker wist zichzelf te belonen met $182 miljoen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement