Simon Bosch Simon Bosch
18/01/2023 10:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2023 10:10

Polygon ondergaat hard fork terwijl maar 15 mensen stemden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polygon ondergaat hard fork terwijl maar 15 mensen stemden?

Foto: Mahambah/Shutterstock

Het leuke van de crypto en blockchain wereld is dat de meeste netwerken erg transparant zijn en dat je kunt stemmen om bepaalde veranderingen te steunen. Polygon (MATIC), een zogeheten layer-2 schalingsnetwerk voor Ethereum (ETH), is gisteren een hard fork ondergaan omdat gebruikers lagere transactiekosten wilden.

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Polygon wordt sneller en goedkoper

Het team achter Polygon kondigde het voorstel voor de hard fork op 12 januari aan. Na feedback van de gemeenschap werd op het voorstel gestemd. Polygon wordt steeds populairder en het netwerk steeds drukker, maar dat leidt tot pieken in de transactiekosten. De oorzaak is te vinden bij een voorgestelde upgrade van Ethereum: Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559.

Vandaag heeft het Polygon de V0.31 hard fork ondergaan. Sinds deze upgrade is de snelheid waarmee transactiekosten kunnen veranderen met de helft verlaagd. Dit was voorheen 12,5%, nu is dat 6,25%.

Bovendien had het netwerk potentie voor meer snelheid. Niet iedere transactie werd namelijk zo snel mogelijk afgerond, en een transactie ziet de ontvanger pas zodra deze bevestigd is. Met de V0.31-upgrade wordt de ‘sprint length’ aangepast van 64 naar 16 blocks. Hierdoor zijn reorgranisaties (reorgs) van de blockchain minder frequent en minder zwaar.

Advertentie

Slechts 13 mensen stemden voor Polygon hard fork

Het blijkt dat slechts 15 mensen hebben gestemd op het voorstel en maar 13 mensen voor. De gemeenschap is daarom bezorgd over centralisatie, maar de stemronde was alleen bedoeld voor de top 100 validators en 99 van hen heeft hun software al geüpgraded.

Polygon heeft de laatste tijd veel wind in de rug. Zo kondigde het een paar weken geleden een samenwerking met Mastercard aan en volgt binnenkort mogelijk nog een grote update om Polygon beter te laten schalen. Onlangs haalde het team ook één van de meest populaire NFT projecten op Solana (SOL) naar Polygon.

De MATIC koers is sinds de jaarwisseling al met bijna 30% gestegen, maar heeft vooralsnog moeite om boven $1 stand te houden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie