Rico Engelbarts
02/06/2018 13:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:57

De prijs van Tron daalt, ondanks enthousiasme over lancering mainnet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
prijs_tron_daalt_ondanks_enthousiasme_mainnet_launch

De prijs van Tron is met meer dan 20% gedaald in de afgelopen week. Dit is gebeurd nadat Tron haar eigen mainnet-protocol, Odessey 2.0 genaamd, heeft gelanceerd, dat zich afscheidde van de Ethereum-chain. De lancering van het mainnet op 31 mei was een beslissing om het “archaïsche gas verbrandingsmechanisme en hoge gaskosten” te verlaten, naast de onderlinge strijd over gemeenschaps-bestuur, volgens een aankondiging van de Tron Foundation.
Justin Sun, oprichter van Tron, kondigde ook een bug bounty-programma aan met een beloning van $10 miljoen voor het mainnet. Ondanks deze steun is de prijs echter omlaag gegaan.
tron_grafiek_daling_ondanks_mainnet_launch
De Tron-prijs was $0,073 op 26 mei. Momenteel staat deze op $0,056. Dit betekent een daling van meer dan 23% in dat tijdsbestek.
Het mainnet-protocol was langverwacht voor het project en was een prestatie voor het ontwikkelingsteam. Omdat het het project zou loskoppelen van de Ethereum-blockchain, zou Tron nieuwe onafhankelijkheid verwerven in haar plannen voor ontwikkeling en bestuur. Tron Labs zei het volgende:

We moeten onafhankelijk zijn. We moeten een gelijk, democratisch systeem bereiken, met democratische verkiezingen als een integraal onderdeel van het gemeenschapsbestuur. Dit is de enige manier om de volkssoevereiniteit en de natuurlijke rechten van het token te handhaven, een hoeksteen van ons waardesysteem rond decentralisatie.

Als mogelijke concurrentie voor interesse van investeerders, lanceren andere projecten nu of zeer binnenkort hun eigen mainnets. Ook EOS zal binnen een paar dagen haar eigen mainnet lanceren.
Tron is bekritiseerd wegens vermeende over-hyping, zoals de samenwerking met Baofeng, en het plagiëren van white papers van andere projecten.
De lancering van het mainnet is de basis voor verbeterde infrastructuur voor DApps en het aantrekken van nieuwe ontwikkelaars om applicaties op blockchain te bouwen, volgens “A Letter to the Community” in een blog-update. Hiermee wordt baan gemaakt voor applicaties van derde partijen om onafhankelijk van de Ethereum-chain uitgevoerd te worden. Het is duidelijk dat het veel te vroeg is om de prijs van Tron te gebruiken als indicatiemiddel voor het succes van de introductie van het mainnet.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie