Rico Engelbarts
02/06/2018 13:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:57

De prijs van Tron daalt, ondanks enthousiasme over lancering mainnet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
prijs_tron_daalt_ondanks_enthousiasme_mainnet_launch

De prijs van Tron is met meer dan 20% gedaald in de afgelopen week. Dit is gebeurd nadat Tron haar eigen mainnet-protocol, Odessey 2.0 genaamd, heeft gelanceerd, dat zich afscheidde van de Ethereum-chain. De lancering van het mainnet op 31 mei was een beslissing om het “archaïsche gas verbrandingsmechanisme en hoge gaskosten” te verlaten, naast de onderlinge strijd over gemeenschaps-bestuur, volgens een aankondiging van de Tron Foundation.
Justin Sun, oprichter van Tron, kondigde ook een bug bounty-programma aan met een beloning van $10 miljoen voor het mainnet. Ondanks deze steun is de prijs echter omlaag gegaan.
tron_grafiek_daling_ondanks_mainnet_launch
De Tron-prijs was $0,073 op 26 mei. Momenteel staat deze op $0,056. Dit betekent een daling van meer dan 23% in dat tijdsbestek.
Het mainnet-protocol was langverwacht voor het project en was een prestatie voor het ontwikkelingsteam. Omdat het het project zou loskoppelen van de Ethereum-blockchain, zou Tron nieuwe onafhankelijkheid verwerven in haar plannen voor ontwikkeling en bestuur. Tron Labs zei het volgende:

We moeten onafhankelijk zijn. We moeten een gelijk, democratisch systeem bereiken, met democratische verkiezingen als een integraal onderdeel van het gemeenschapsbestuur. Dit is de enige manier om de volkssoevereiniteit en de natuurlijke rechten van het token te handhaven, een hoeksteen van ons waardesysteem rond decentralisatie.

Als mogelijke concurrentie voor interesse van investeerders, lanceren andere projecten nu of zeer binnenkort hun eigen mainnets. Ook EOS zal binnen een paar dagen haar eigen mainnet lanceren.
Tron is bekritiseerd wegens vermeende over-hyping, zoals de samenwerking met Baofeng, en het plagiëren van white papers van andere projecten.
De lancering van het mainnet is de basis voor verbeterde infrastructuur voor DApps en het aantrekken van nieuwe ontwikkelaars om applicaties op blockchain te bouwen, volgens “A Letter to the Community” in een blog-update. Hiermee wordt baan gemaakt voor applicaties van derde partijen om onafhankelijk van de Ethereum-chain uitgevoerd te worden. Het is duidelijk dat het veel te vroeg is om de prijs van Tron te gebruiken als indicatiemiddel voor het succes van de introductie van het mainnet.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie