Tron begint overgang naar eigen blockchain

0

Tron (TRX), de tiende grootste cryptocurrency, is begonnen aan de overgang van het Ethereum-netwerk naar een eigen openbare blockchain.

Het mainnet van Tron, Odyssey 2.0 genaamd, dat vannacht officieel gelanceerd werd, initieerde de eerste stap in het verplaatsen van de cryptocurrency met een marktwaarde van $4 miljard naar een onafhankelijk netwerk.

Het netwerk zal in bèta blijven voor het grootste gedeelte van juni, waardoor ontwikkelaars de mogelijkheid hebben hun wallets en browser te configureren voordat het netwerk live gaat. De verplaatsing van de tokens vindt plaats van 21 tot 24 juni, wanneer gebruikers hun ERC-20 tokens bij de deelnemende cryptocurrency-exchanges moeten storten om een equivalent aantal TRX op de nieuwe blockchain te ontvangen.

De transitie eindigt op 25 juni, een dag die de ontwikkelaars “Independence Day” hebben genoemd, wanneer het Genesis-block zich over het netwerk zal verspreiden en de voorspellingen van beleggers dat Tron een “Ethereum killer” zal zijn eindelijk op de proef zullen worden gesteld.

Tron-oprichter Justin Sun zei het volgende in een verklaring:

De onafhankelijkheid van ons protocol is een cruciale stap in het inluiden van de volgende fase van het internet door middel van democratisering en decentralisatie. Ons team handhaaft een hoge standaard van topkwaliteit, terwijl we op weg zijn een mainstream publieke blockchain te worden. De overstap van het TRON Protocol naar MainNet maakt het voor ontwikkelaars eenvoudiger om zich los te maken van Ethereum en opent nieuwe deuren naar betere scaling, commercialisering en hoofdwegen die nodig zijn voor de wereldwijde DApp-ontwikkeling.

Tot nu toe heeft Tron uitsluitend als ERC-20-token op het Ethereum-netwerk gefunctioneerd en heeft het TRX-token gestaag de beurswaarde-grafieken beklommen, ondanks spraakmakende controverses en het feit dat het netwerk van de cryptocurrency nog niet eens gelanceerd was.

In dit laatste opzicht is TRX niet uniek. EOS, momenteel de op vier na grootste cryptocurrency, heeft ongeveer $4 miljard opgehaald via een ICO en bereidt zich ook voor om haar eigen mainnet software te releasen in juni.

Het optimisme rond de introductie van het mainnet van Tron, heeft zich niet gemanifesteerd in de korte termijn prijsbewegingen van het token. De Tron-prijs daalde woensdag met 5% nog vóór de release, wat de slechtste prestatie was van alle top 10 cryptocurrencies. Momenteel wordt TRX verhandeld voor $0,06.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws