Rico Engelbarts
31/05/2018 11:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2018 11:34

Tron begint overgang naar eigen blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Morrowind/Shutterstock

Tron (TRX), de tiende grootste cryptocurrency, is begonnen aan de overgang van het Ethereum-netwerk naar een eigen openbare blockchain.
Het mainnet van Tron, Odyssey 2.0 genaamd, dat vannacht officieel gelanceerd werd, initieerde de eerste stap in het verplaatsen van de cryptocurrency met een marktwaarde van $4 miljard naar een onafhankelijk netwerk.
Het netwerk zal in bèta blijven voor het grootste gedeelte van juni, waardoor ontwikkelaars de mogelijkheid hebben hun wallets en browser te configureren voordat het netwerk live gaat. De verplaatsing van de tokens vindt plaats van 21 tot 24 juni, wanneer gebruikers hun ERC-20 tokens bij de deelnemende cryptocurrency-exchanges moeten storten om een equivalent aantal TRX op de nieuwe blockchain te ontvangen.
De transitie eindigt op 25 juni, een dag die de ontwikkelaars “Independence Day” hebben genoemd, wanneer het Genesis-block zich over het netwerk zal verspreiden en de voorspellingen van beleggers dat Tron een “Ethereum killer” zal zijn eindelijk op de proef zullen worden gesteld.
Tron-oprichter Justin Sun zei het volgende in een verklaring:

De onafhankelijkheid van ons protocol is een cruciale stap in het inluiden van de volgende fase van het internet door middel van democratisering en decentralisatie. Ons team handhaaft een hoge standaard van topkwaliteit, terwijl we op weg zijn een mainstream publieke blockchain te worden. De overstap van het TRON Protocol naar MainNet maakt het voor ontwikkelaars eenvoudiger om zich los te maken van Ethereum en opent nieuwe deuren naar betere scaling, commercialisering en hoofdwegen die nodig zijn voor de wereldwijde DApp-ontwikkeling.

Tot nu toe heeft Tron uitsluitend als ERC-20-token op het Ethereum-netwerk gefunctioneerd en heeft het TRX-token gestaag de beurswaarde-grafieken beklommen, ondanks spraakmakende controverses en het feit dat het netwerk van de cryptocurrency nog niet eens gelanceerd was.
In dit laatste opzicht is TRX niet uniek. EOS, momenteel de op vier na grootste cryptocurrency, heeft ongeveer $4 miljard opgehaald via een ICO en bereidt zich ook voor om haar eigen mainnet software te releasen in juni.
Het optimisme rond de introductie van het mainnet van Tron, heeft zich niet gemanifesteerd in de korte termijn prijsbewegingen van het token. De Tron-prijs daalde woensdag met 5% nog vóór de release, wat de slechtste prestatie was van alle top 10 cryptocurrencies. Momenteel wordt TRX verhandeld voor $0,06.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie