Rapport: TRON snelst groeiend netwerk voor dApps in 2019

TRON heeft de snelst groeiende gebruikersgroep omtrent gedecentraliseerde apps (dApps), maar Ethereum blijft dusver het topplatform voor dApp-ontwikkelaars. Dat blijkt uit een nieuw rapport van DApp.com, een analytische website dat gedecentraliseerde apps (dApps) onderzoekt.

DApp.com onderzocht de groei van gebruikers alsmede de groei in de ontwikkeling van dApps in het eerste kwartaal van 2019. Het onderzocht de blockchain-platformen Ethereum (ETH), TRON (TRX), EOS (EOS) en Steem (STEEM). Bijna 100% van alle dApps op de markt staan op een van deze vier platformen.

TRON toont de grootste groei in het eerste kwartaal van 2019 met meer dan 300.000 actieve gebruikers. EOS volgt op de tweede plaats met zo’n 260.000 actieve gebruikers. Ethereum toonde daarentegen een lichte daling van 4% en pakt de derde positie met ongeveer 187.000 actieve gebruikers. Steem staat op de laatste plaats met ongeveer 67.000 actieve gebruikers.

Ethereum blijft wel het topplatform voor de ontwikkeling van nieuwe dApps. Volgens het rapport zijn er 504 nieuwe dApps ontwikkeld in 2019 en meer dan de helft daarvan is ontwikkeld voor Ethereum. Dat gezegd hebbende, bijna 600 dApps op Ethereum zijn inactief in 2019 en zagen geen enkele transactie in de afgelopen drie maanden.

Het rapport merkt ook op dat steeds meer dApps niet meer exclusief voor één platform ontwikkeld worden maar steeds vaker ontwikkeld worden voor meerdere blockchains als Ethereum en EOS samen of Ethereum en TRON samen.

Uit het rapport blijkt verder dat EOS het meest actieve netwerk is. Zo’n 95% van de dApps op EOS heeft tenminste één transactie uitgevoerd in 2019. Voor TRON en Steem is dat ongeveer 80%. Voor Ethereum is dat maar 56%.

Het totaal aantal gebruikers op Ethereum komt op zo’n 1.1 miljoen uit, Steem op ongeveer 500.000, TRON op 358.000 en EOS op 334.000. De laatste twee netwerken lanceerden pas in 2018, Steem in 2016 en Ethereum in 2015. De vier blockchain-platformen zagen samen ongeveer $3,2 miljard in transactievolume in het eerste kwartaal van 2019 met de meeste transacties op TRON en EOS.

Het rapport concludeert ten slotte dat Ethereum, TRON en EOS alle drie zeer populair zijn voor gok apps. Er zouden zo’n 440.000 gok accounts op de netwerken actief zijn, wat meer dan helft van het totaal is en waarvan er 350.000 nieuw zijn dit jaar.

Ook games doen het goed. Op Ethereum zouden meer dan 40% van de dagelijkse gebruikers gamers zijn, wat een stijging van 10% is ten opzichte van vorig jaar. Games op Ethereum hebben blijkbaar een zeer loyaal publiek.

Justin Sun, CEO van TRON, zei recentelijk dat hij eventueel met Vitalik Buterin, CEO van Ethereum, in de toekomst zal samenwerken ondanks dat de twee rivalen regelmatig naar elkaar uithalen op Twitter. Onlangs zei Justin Sun dat hij een monument zal plaatsen voor Ethereum zodra TRON het platform inhaalt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€41.761,60 Kopen
1
Bitvavo
€41.000,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
€41.340,50 Kopen
3
Litebit
€41.388,60 Kopen
Meer nieuws

Tether (USDT) en Bitfinex treffen schikking en betalen boete van $18,5 miljoen, is de ‘FUD’ opgelost?

Cryptocurrency bedrijven Bitfinex en Tether hebben een schikking getroffen met de New York Attorney General (NYAG), de procureur-generaal van New York. Dat blijkt uit...

Kijk uit met bitcoin (BTC) als je niet zoveel geld hebt als Elon Musk, zegt Bill Gates

Bill Gates waarschuwt mensen dat ze op moeten passen met het investeren in bitcoin (BTC), vooral als ze niet zo veel geld hebben als...

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) flash crashes zorgden voor grote verliezen, klanten van Kraken eisen compensatie

22 februari pakte voor veel cryptocurrency traders zuur uit door een hevige flash crash. De bitcoin (BTC) koers, die op 21 februari nog een...

Bitcoin (BTC) en altcoin koersen krijgen nog een klap, $200 miljard verdampt in 24 uur tijd

De flash crash gisteren zorgde voor paniek bij veel traders! En dat is ook niet zo gek, de bitcoin (BTC) koers verloor namelijk in een uur tijd bijna...

Ripple krijgt nog een tegenslag nadat MoneyGram gebruik van XRP staakt

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse overboekingsdienstverlener MoneyGram geen gebruik meer maakt van Ripple's On-Demand Liquidty (ODL) oplossing. Dit betekent echter niet dat...

Broodnodige Ethereum (ETH) update voor lagere transactiekosten lanceert waarschijnlijk deze zomer

Het Ethereum (ETH) netwerk is de afgelopen tijd zeer actief en dat komt onder andere door de opkomende decentralized finance (DeFi) markt. Echter kan...