Ripple CEO Brad Garlinghouse: 99% van cryptocurrencies zullen niets waard zijn

Ripple CEO Brad Garlinghouse: 99% van cryptocurrencies zullen niets waard zijn

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zegt dat 99% van alle cryptocurrencies op de markt uiteindelijk niets waard zullen zijn in een nieuw interview met Bloomberg op 5 november.

Een van de eerste vragen die tijdens het interview werd gesteld is of er te veel cryptocurrencies op de markt zijn waarop Garlinghouse antwoordt:

Ik ben het met je eens, er zijn er te veel. Er zijn meer dan 3.000 verschillende digitale assets die dagelijks worden verhandeld.

Ik heb eerder gezegd dat ik denk dat 99 procent van alle crypto waarschijnlijk naar nul gaat, maar er is die één procent dat gericht is op het oplossen van echte problemen voor echte klanten en dat op schaal kan doen, en dat gaat baanbrekend zijn.

Vervolgens wordt Garlinghouse gevraagd hoe het zit met de volatiliteit van cryptocurrencies en de kans dat een digitale valuta wellicht veel minder waard is nadat het is overgemaakt:

Het blijkt dat dat verhaal een verzinsel is. Volatiliteit is een berekening van beide tijd als volatiliteit. Een transactie met SWIFT kan twee tot drie dagen duren terwijl een transactie met XRP (XRP) een paar seconden duurt. Het blijkt dus dat de volatiliteit van een SWIFT-transactie veel hoger is dan van een XRP-transactie.

Tevens wordt Garlinghouse gevraagd hoe het zit met de grote XRP sell-offs en of mensen er zich zorgen over moeten maken. Echter ontwijkt Garlinghouse de vraag en zegt dat hij niet naar de prijs van XRP op de korte termijn kijkt.

Natuurlijk wordt Garlinghouse ook naar zijn mening over libra gevraagd, de aankomende stablecoin van Facebook. Garlinghouse zegt dat hij de insteek van Facebook goed vind, maar dat Facebook “naïef” is geweest in zijn benadering met toezichthouders:

Ik denk dat alle financiële systemen gebouwd zijn op vertrouwen, maar ik denk dat Facebook last heeft van een tekort aan vertrouwen wat het moeilijk maakt voor libra. Het goede is dat belangrijke figuren als Mark Zuckerberg hebben gezegd niet live te zullen gaan tot alles helder is.

Als laatst wordt Garlinghouse gevraagd hoe hij denkt dat het ecosysteem er over een jaar uit zal zien:

Dat is een goeie vraag. Ik denk dat het systeem zal blijven groeien. Eerst werd de markt gebruikt voor illegale activiteit als Silk Road, toen werd het een speculatiebubbel dat we het komende jaar nog zullen blijven zien en daarna zal de focus liggen op nuttigheid en hoe deze digitale assets echte problemen kunnen oplossen.

Ripple is momenteel in een rechtszaak verwikkeld omtrent de vraag of XRP een security (effect) is en of het daarom het Amerikaanse effectenrecht heeft geschonden. Ripple diende eind september een motie tot verwerping in omdat de zaak al verjaard zou zijn.

Onlangs kondigde de SBI Group aan dat het Japanse Money Tap gaat samenwerken met PayPay waarvoor de XRP ledger gebruikt zal worden.

Op 7 en 8 november zal de jaarlijkse SWELL conferentie gehouden worden in Singapore, een groot evenement georganiseerd door Ripple.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.943,42 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.917,17 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.911,45 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.924,39 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.846,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.031,72 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.903,86 Kopen
Laatste nieuws