Kevin Schijven Kevin Schijven
16/02/2021 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2021 17:01

Ripple en SEC willen vooralsnog niet schikken in XRP rechtszaak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple en SEC willen vooralsnog niet schikken in XRP rechtszaak

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) stellen in een gezamenlijke brief aan de rechtbank dat de kans op een schikking tussen de twee zeer gering is.
“We geloven niet dat er vooruitzicht is op een schikking op dit moment,” aldus de brief geadresseerd aan rechter Analisa Torres en ingediend op 15 februari bij de rechtbank New York.
De SEC klaagde eind vorig jaar Ripple aan omtrent de illegale verkoop van $1,3 miljard aan effecten met de XRP cryptocurrency. Ripple en de SEC kregen de opdracht om gezamenlijk een brief in te dienen bij de rechtbank met details over de zaak. Ripple ontkent dat XRP een effect is onder Amerikaanse wetgeving.
In de brief meldt Ripple dat vorige gesprekken over een eventuele schikking plaatsvonden toen Trump nog aan de macht stond, en dat veel van de leidinggevenden bij de SEC inmiddels vertrokken zijn.
De voormalig voorzitter van de SEC, Jay Clayton, diende de aanklacht één dag voor zijn vertrek in. Het is bekend dat de nieuwe voorzitter, Gary Gensler, een vriendelijkere houding heeft tegenover crypto. Echter gelooft hij ook dat XRP ongeregistreerde effecten zijn.
De SEC is wellicht van plan om de rechtbank te vragen Ripple te dwingen enkele documenten en verklaringen vrij te geven. De SEC zou Ripple al in een eerder stadium gewaarschuwd hebben dat XRP wellicht effecten zijn. Het heeft eerst Ripple direct om deze documenten gevraagd, maar Ripple weigerde aan het verzoek te voldoen en zegt dat de documenten onder advocaat-cliënt privilege vallen.
Doordat Ripple geen schikking wil treffen kan deze rechtszaak nog lang duren. De “initial pretrial conference,” oftewel een eerste hoorzitting vóór het proces, staat gepland op 22 februari. In de brief staat verder dat de zogeheten discovery period, of periode van bewijsvergaring, nog tot 16 augustus kan duren.
Ripple medeoprichter Jed McCaleb had afgelopen week weer 170 miljoen XRP op de markt verkocht. Daar kwam, zoals verwacht, op 16 februari weer 38,35 miljoen XRP bij.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie