Timo Bult Timo Bult
30/09/2021 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2021 06:11

Ripple (XRP) lanceert fonds van $250 miljoen om NFT’s op XRPL te stimuleren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) lanceert fonds van $250 miljoen om NFT's op XRPL te stimuleren

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) wil met de lancering van een nieuw fonds mee gaan liften op de non-fungible token (NFT) gekte. Het bedrijf trekt een kwart miljard dollar uit om creators aan te moedigen NFT’s op de XRP Ledger te lanceren.

Gisteren maakte het bedrijf bekend dat het fonds bedoeld is om creators te financieren en zo een wereldwijde NFT creator economie op de XRPL van de grond te krijgen. Zo valt te lezen:

“Krijg ondersteuning om toegankelijke en innovatieve non-fungible token (NFT)-ervaringen te creëren op de XRP Ledger (XRPL) – een van ’s werelds snelste, meest duurzame openbare blockchains. Met zijn prestatievoordelen zorgt de XRPL voor een naadloze ontwikkelingservaring voor state-of-the-art NFT’s.”

NFT’s stonden de afgelopen maanden centraal in een enorme hype omtrent digitale kunstwerken. Een NFT is in principe een crypto-token die op de blockchain bestaat. Door zijn unieke aard en blockchain-technologie kan de eigenaar van een NFT bewijzen dat hij of zij ook echt eigenaar is van de NFT. Aan zo’n NFT kunnen vervolgens allerlei dingen gekoppeld worden, zoals de eerste tweet bijvoorbeeld.

Enkele dagen geleden nog kondigde RippleX aan dat het 25 projecten heeft geselecteerd en hen $2 miljoen aan subsidies heeft gegeven. De 25 projecten gaan tevens aan de slag met het ontwikkelen van projecten omtrent onder andere NFT’s op de XRPL. Een van de projecten is Clever.gallery, dat een NFT-marktplaats bouwst voor op de XRPL.

NFT’s kennen een hoop use-cases, waaronder in gaming. Objecten in spellen, zoals digitale zwaarden, kunnen mogelijk als NFT worden uitgegeven zodat deze objecten ook echt uniek en een monetaire waarde kunnen hebben. De oprichter van blockchain spel Axie Infinity denkt dan ook dat gaming de sleutel tot massale crypto adoptie is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie