Timo Bult Timo Bult
30/09/2021 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2021 06:11

Ripple (XRP) lanceert fonds van $250 miljoen om NFT’s op XRPL te stimuleren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) lanceert fonds van $250 miljoen om NFT's op XRPL te stimuleren

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) wil met de lancering van een nieuw fonds mee gaan liften op de non-fungible token (NFT) gekte. Het bedrijf trekt een kwart miljard dollar uit om creators aan te moedigen NFT’s op de XRP Ledger te lanceren.

Gisteren maakte het bedrijf bekend dat het fonds bedoeld is om creators te financieren en zo een wereldwijde NFT creator economie op de XRPL van de grond te krijgen. Zo valt te lezen:

“Krijg ondersteuning om toegankelijke en innovatieve non-fungible token (NFT)-ervaringen te creëren op de XRP Ledger (XRPL) – een van ’s werelds snelste, meest duurzame openbare blockchains. Met zijn prestatievoordelen zorgt de XRPL voor een naadloze ontwikkelingservaring voor state-of-the-art NFT’s.”

NFT’s stonden de afgelopen maanden centraal in een enorme hype omtrent digitale kunstwerken. Een NFT is in principe een crypto-token die op de blockchain bestaat. Door zijn unieke aard en blockchain-technologie kan de eigenaar van een NFT bewijzen dat hij of zij ook echt eigenaar is van de NFT. Aan zo’n NFT kunnen vervolgens allerlei dingen gekoppeld worden, zoals de eerste tweet bijvoorbeeld.

Enkele dagen geleden nog kondigde RippleX aan dat het 25 projecten heeft geselecteerd en hen $2 miljoen aan subsidies heeft gegeven. De 25 projecten gaan tevens aan de slag met het ontwikkelen van projecten omtrent onder andere NFT’s op de XRPL. Een van de projecten is Clever.gallery, dat een NFT-marktplaats bouwst voor op de XRPL.

NFT’s kennen een hoop use-cases, waaronder in gaming. Objecten in spellen, zoals digitale zwaarden, kunnen mogelijk als NFT worden uitgegeven zodat deze objecten ook echt uniek en een monetaire waarde kunnen hebben. De oprichter van blockchain spel Axie Infinity denkt dan ook dat gaming de sleutel tot massale crypto adoptie is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie