Erik Juffermans Erik Juffermans
07/06/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 14:00

SEC en Gary Gensler memecoins maken opmars na aanval op crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Voorzitter crypto waakhond SEC hoort maar $1 te verdienen: wetsvoorstel

Foto: AevanStock/Shutterstock

Memecoins zijn de afgelopen maanden weer een populair thema in crypto land. Denk bijvoorbeeld aan Pepe Coin (PEPE) bijvoorbeeld. De memecoin maakte een gigantische stijging eerder dit en stond op een gegeven moment zelfs in de top drie crypto qua handelsvolume. Makers van dergelijke memecoins spelen vaak in op actuele ontwikkelingen in de crypto wereld en dat zien we nu weer gebeuren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SEC memecoins

Met de aanval van de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) zijn er nu een hoop ‘SEC memecoins’ in omloop. Ook tokens die gebaseerd zijn op de directeur van de SEC, Gary Gensler, zijn populair sinds de SEC Binance en Coinbase voor de rechter sleepte eerder deze week.

Een van deze tokens is Good Gensler (GENSLR). De memetoken steeg op maandag met meer dan 250 procent in de uren nadat bekend werd dat de SEC Binance aanklaagde, maar het is niet de enige. Zo is er ook ‘Fuck Gary Gensler’ (FKGARY) of de SEC token, een afkorting voor ‘Stupid Egotistical Cocksuckers’. De twee memecoins stegen respectievelijk 530 en een absurde 15.000 procent deze week. De tokens dalen inmiddels echter alweer hard.

Hoewel memecoins geen enkele intrinsieke waarde hebben, zijn ze, zoals de cijfers bewijzen, zeer gewild. ‘Hoge risico’s, hoge beloning’, zoals ze zeggen, maar vooral de risico’s zijn erg hoog. De meeste investeerders in memecoins verliezen namelijk veel geld. 

Zo zagen we de PEPE hype aan een pijnlijk einde komen. PEPE daalde al met bijna 80 procent sinds de piek op 5 mei. Wellicht dat de koers zich ooit weer herstelt maar dit is zeker geen garantie. Vooralsnog zitten heel veel investeerders van PEPE met zware verliezen.

Is er een voordeel?

Verder is het interessant om te benoemen dat de eerder genoemde memecoins over de SEC en Gary Gensler wellicht als een vorm van protest gezien kunnen worden. Het maakt het sentiment ten opzichte van de Amerikaanse financiële waakhond vanuit de crypto wereld zeer duidelijk. Het is hoe dan ook een originele manier om te demonstreren tegen tegenstanders van de crypto sector.

Dat is wellicht het enige lichtpuntje dat te bekennen valt als het gaat om memecoins. Zoals gezegd zijn deze crypto assets zeer risicovol. Doe altijd goed onderzoek voordat je besluit om te beleggen in welke asset dan ook.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie