Erik Juffermans Erik Juffermans
07/06/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 14:00

SEC en Gary Gensler memecoins maken opmars na aanval op crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Voorzitter crypto waakhond SEC hoort maar $1 te verdienen: wetsvoorstel

Foto: AevanStock/Shutterstock

Memecoins zijn de afgelopen maanden weer een populair thema in crypto land. Denk bijvoorbeeld aan Pepe Coin (PEPE) bijvoorbeeld. De memecoin maakte een gigantische stijging eerder dit en stond op een gegeven moment zelfs in de top drie crypto qua handelsvolume. Makers van dergelijke memecoins spelen vaak in op actuele ontwikkelingen in de crypto wereld en dat zien we nu weer gebeuren.

Alarmbellen bij Solana: helft van alle token pre-sales is een scam
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

SEC memecoins

Met de aanval van de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) zijn er nu een hoop ‘SEC memecoins’ in omloop. Ook tokens die gebaseerd zijn op de directeur van de SEC, Gary Gensler, zijn populair sinds de SEC Binance en Coinbase voor de rechter sleepte eerder deze week.

Een van deze tokens is Good Gensler (GENSLR). De memetoken steeg op maandag met meer dan 250 procent in de uren nadat bekend werd dat de SEC Binance aanklaagde, maar het is niet de enige. Zo is er ook ‘Fuck Gary Gensler’ (FKGARY) of de SEC token, een afkorting voor ‘Stupid Egotistical Cocksuckers’. De twee memecoins stegen respectievelijk 530 en een absurde 15.000 procent deze week. De tokens dalen inmiddels echter alweer hard.

Hoewel memecoins geen enkele intrinsieke waarde hebben, zijn ze, zoals de cijfers bewijzen, zeer gewild. ‘Hoge risico’s, hoge beloning’, zoals ze zeggen, maar vooral de risico’s zijn erg hoog. De meeste investeerders in memecoins verliezen namelijk veel geld. 

Zo zagen we de PEPE hype aan een pijnlijk einde komen. PEPE daalde al met bijna 80 procent sinds de piek op 5 mei. Wellicht dat de koers zich ooit weer herstelt maar dit is zeker geen garantie. Vooralsnog zitten heel veel investeerders van PEPE met zware verliezen.

Is er een voordeel?

Verder is het interessant om te benoemen dat de eerder genoemde memecoins over de SEC en Gary Gensler wellicht als een vorm van protest gezien kunnen worden. Het maakt het sentiment ten opzichte van de Amerikaanse financiële waakhond vanuit de crypto wereld zeer duidelijk. Het is hoe dan ook een originele manier om te demonstreren tegen tegenstanders van de crypto sector.

Dat is wellicht het enige lichtpuntje dat te bekennen valt als het gaat om memecoins. Zoals gezegd zijn deze crypto assets zeer risicovol. Doe altijd goed onderzoek voordat je besluit om te beleggen in welke asset dan ook.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie