Roy van Krieken Roy van Krieken
03/03/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2022 20:04

Shiba Inu transacties op historisch dieptepunt, interesse blijft dalen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu transacties op historisch dieptepunt, interesse blijft dalen

Foto: Wollertz/Shutterstock

Tot de grote teleurstelling van Shiba Inu investeerders staat de meme-coin er op het moment niet bepaald goed voor in vergelijking met een paar maanden geleden. Aan het einde van oktober bereikte de koers van SHIB een indrukwekkende all-time high als gevolg van een gigantische hoeveelheid hype. Sindsdien is de koers eigenlijk alleen maar gekelderd en lijkt de interesse in het project alsmaar af te nemen.

Near Protocol cryptonetwerk gaat overstap maken naar AI
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

SHIB transacties

Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid SHIB token transacties die de afgelopen tijd zijn gedaan. In februari werden er slechts zo’n 257.000 transacties gedaan. Dit lijkt op het eerste gezicht veel, maar dit is al de vierde maand op rij dat de hoeveelheid SHIB transacties blijft dalen, zo blijkt uit data van bloxy.info.

In slechts een paar maanden tijd is de hoeveelheid SHIB transacties met een reusachtige 81% gedaald. Dat betekent dat de activiteit op het netwerk nog maar een vijfde zo groot was als een paar maanden geleden. De piek werd bereikt in oktober. Toen werden er bijna 1.400.000 SHIB transacties gedaan.

Uiteraard laat de koers een vergelijkbare neerwaartse trend zien. Sinds de all-time high van SHIB is de koers meer dan 80% gekelderd om vervolgens weer iets omhoog te krabbelen. Op het moment van schrijven staat de koers van SHIB nog altijd 71% onder water.

Interesse in shiba inu droogt op

Niet alleen de netwerkactiviteit van Shiba Inu baart zorgen, ook andere signalen zien er niet bepaald positief uit voor de nabije toekomst van Shiba Inu. De hype rondom de meme-coin lijkt namelijk ook volledig te zijn opgedroogd.

In januari was al op te merken dat de interesse in Shiba Inu niet bepaald meer op het niveau stond als aan het einde van 2021. Het aantal zoekopdrachten naar ‘Buy Shiba Inu’ en ‘Shiba Inu’ op Google waren in een rap tempo verdwenen.

Uiteraard heeft dit alles te maken met de koers die volledig onderuit zakte. Het zou dus ook zomaar kunnen dat Shiba Inu weer tot leven geroepen wordt als de SHIB koers na maanden weer wat substantiële bewegingen naar boven gaat maken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie