Ivo Melchers Ivo Melchers
02/10/2023 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2023 10:00

Solana in de schijnwerpers: interesse op 10-maandse hoogtepunt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Populaire crypto dienst beëindigt solana inkomstenbron, wat nu?

Foto: Tada Images/Shutterstock

Solana (SOL) blaast iedereen omver momenteel. De altcoin verplettert bijna iedere cryptomunt als het aankomt op de huidige koersprestaties. Bovendien vertoont het netwerk een positieve ontwikkeling. Een uiterst belangrijke blockchain-metriek staat nu zelfs op zijn hoogste punt in maar liefst tien maanden tijd.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana TVL in de lift

Allereerst komst de gunstige netwerkontwikkeling van Solana aan bod. De Total Value Locked (TVL) is significant gestegen de afgelopen tijd. Deze metriek vertegenwoordigt de totale waarde aan activa dat is vastgezet in DeFi-protocollen op het netwerk. Het geeft een algeheel beeld over het gebruik van een bepaalde blockchain. DeFillama brengt overzichtelijk de TVL-ontwikkelingen van onder andere Solana in kaart.

Solana kreeg ongekende klappen te verduren op dit gebied door de ondergang van de enorme crypto exchange FTX. Voor de dramatische ineenstorting stond er namelijk zo’n 1 miljard dollar vast in smart contracts op het netwerk, maar eind november was hier nog maar zo’n 285 miljoen dollar van over.

In januari van dit jaar werd een dieptepunt van ongeveer 210 miljoen dollar aan TVL geregistreerd. Sindsdien is de metriek iets omhoog gekrabbeld. In de maand augustus schommelde het rondom de 315 miljoen dollar. De afgelopen dagen is de TVL echter flink gestegen. Op 29 september stond er namelijk nog 320 miljoen dollar vast op Solana, maar dit is inmiddels gestegen tot 338,21 miljoen dollar.

Over het algemeen vloeit er dit jaar dus steeds meer kapitaal richting het Solana netwerk om decentrale applicaties (dAps) in gebruik te nemen. Op 1 januari stond de metriek nog gelijk aan 210,47 miljoen dollar. Dit betekent dat het sinds de start van het jaar met ongeveer 61 procent is gestegen. Wanneer de waarden van de afgelopen bullmarkt er echter bij worden gehaald, dan heeft het netwerk nog een lange weg te gaan. In 2021 stond er op zijn hoogtepunt namelijk ongeveer 10,5 miljard dollar vast op Solana.

De laatste keer dat de TVL op een gelijkwaardig niveau als nu stond, was 10 maanden geleden vlak voor het faillissement van FTX.

Advertisement

SOL koers stijgt enorm hard

Ook de koers van solana is enorm aan het bloeien momenteel. Het heeft zelfs zijn meest bullish week sinds halverwege juli achter de rug. Over de afgelopen 7 dagen is SOL de op twee na hardste stijger van de cryptomarkt met een totale toename van 25,08 procent.

De significante toename van de TVL kan grotendeels verklaard worden door de prijsstijging van SOL.

De koers is nu aardig op weg om een nieuw jaarlijks hoogtepunt te bereiken. Halverwege juli werd het hoogste punt van nipt onder de 28.000 dollar geregistreerd. Op het moment staat de koers gelijk aan 24,41 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement