Kevin Schijven Kevin Schijven
31/01/2022 17:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2022 17:12

Solana wallet Phantom haalt $109 miljoen op en is nu op iOS

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana wallet Phantom haalt $109 miljoen op en is nu op iOS

Foto: Shizume/Shutterstock

Phantom, de populaire crypto-wallet voor Solana (SOL), haalt $109 miljoen op in een nieuwe Serie B financieringsronde. Hiermee wordt het bedrijf nu op maar liefst op $1,2 miljard gewaardeerd.

De financieringsronde werd geleid door Paradigm, een groot investeringsbureau gericht op cryptocurrency en web3 bedrijven. Ook Andreessen Horowitz (a16z), tevens een groot crypto investeringsbedrijf, deed mee.

Phantom is een wallet voor Solana gebruikers en ondersteunt alle tokens op het Solana ecosysteem. Het is vergelijkbaar met MetaMask voor Ethereum (ETH). De wallet geeft gebruikers toegang tot decentralized finance (DeFi) protocollen en non-fungible token (NFT) markten op Solana.

Phantom is van plan uit te breiden naar meerdere netwerken, waaronder Ethereum. De software wallet en browserextensie heeft nu meer dan 2 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Het is een verdubbeling van het gebruikersaantal in minder dan drie maanden. Tussen de zomer van 2021 en eind december 2021 steeg het aantal gebruikers met 4.400%.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Phantom nu op Apple’s iOS

Phantom maakte zojuist nog een aankondiging. Er bestaat nu ook een iOS versie voor Apple toestellen van de app:

Via de iOS app kunnen gebruikers met hun mobiel crypto opslaan, sturen en ontvangen. De app ondersteunt ook NFT’s alsmede de mogelijkheid voor staking van SOL tokens. Dat is het vast te zetten crypto als onderpand in ruil voor rendement.

“Met de lancering van onze mobiele applicatie willen we hét cross-platform toegangspunt creëren voor reguliere consumenten om te communiceren met blockchain-apps.”

Aldus Brandon Millman, CEO van Phantom. De koers van SOL steeg ongekend hard in 2021 en bereikte een all-time high (ATH) van $260 november. Momenteel ligt de prijs echter bijna 65% onder deze ATH.

Phantom moet niet verward worden met Fantom (FTM), een opkomend crypto-netwerk als Solana. De koers van FTM behaalde een ATH van $3,5 eind oktober en ligt nu 42,5% onder deze prijs. Fantom haalde onlangs de Binance Smart Chain (BSC) in en werd het derde grootste DeFi-platform.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie