Roy van Krieken Roy van Krieken
30/05/2022 16:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2022 16:14

Stellar gaat stablecoin overboekingen voor MoneyGram verzorgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stellar gaat stablecoin overboekingen voor MoneyGram verzorgen

Foto: RuskaDesign/Shutterstock

Ondanks de chaos in de crypto markt wat betreft stablecoins, lijkt de CEO van MoneyGram, Alex Holmes, ervan overtuigd te zijn dat stablecoins in de toekomst een extreem belangrijke rol zullen spelen bij het verzenden van geld. 

Solana ontwikkelaars prikken datum voor reparatie van cryptonetwerk
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Stablecoin geldzendingen

MoneyGram is een groot Amerikaans bedrijf dat geldzendingen, ofwel remittances, verzorgt. MoneyGram biedt online geldovermakingsdiensten over de hele wereld via digitale en fysieke vestigingen, waarmee gebruikers internationaal geld kunnen overmaken, rekeningen kunnen betalen en meer. Met andere woorden; ze faciliteren geldtransfers.

Bloomberg meldt dat MoneyGram zelfs al een partnership heeft gesloten met de Stellar (XLM) blockchain. Op deze manier zou het voor MoneyGram mogelijk moeten worden om eenvoudig geldzendingen in de vorm van stablecoins te kunnen verwerken. Holmes gaf aan dat met deze nieuwe ontwikkeling gebruikers met crypto wallets hun crypto kunnen omzetten in USD Coin (USDC) en dat deze kunnen worden opgenomen via MoneyGram.

“De wereld van crypto en de wereld van fiat zijn vandaag niet echt compatibel. Wij proberen een brug te zijn van de crypto-wereld naar de fiat-wereld.”

Veiligheid van stablecoins

Deze nieuwe samenwerking tussen MoneyGram en Stellar komt in een periode waarin veel onzekerheid heerst over de stabiliteit en veiligheid van stablecoins. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de ondergang van TerraUSD (UST) en het Terra (LUNA) netwerk. De UST stablecoin verloor de koppeling met de Amerikaanse dollar en stortte compleet in elkaar. Vele miljarden gingen hierbij verloren.

Het bedrijf achter USD Coin, Circle, heeft onlangs echter geprobeerd te lucht te klaren en angsten van investeerders weg te nemen. Topman bij Circle, Dante Disparte, liet weten dat de reserves van USD Coin helemaal in orde zijn en dat een UST-scenario vrijwel uitgesloten is. 

“We nemen de dollar niet en stoppen hem in de reserves om hem vervolgens uit te lenen. In plaats daarvan bestaan de reserves uitsluitend uit contanten en schatkistpapier.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie