Roy van Krieken Roy van Krieken
28/09/2022 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2022 17:00

Terra Luna oprichter ontkent duizenden bitcoin te hebben doorgesluisd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Esta crypto wallet reta a los hackers a robar medio millón de Bitcoins

Foto: Lukas Gojda/Shutterstock

De inmiddels beruchte oprichter van het Terra (LUNA) netwerk, Do Kwon, wordt gezocht door de Zuid-Koreaanse politie en zelfs Interpol heeft een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Onlangs werd bekend dat de Luna Foundation Guard (LFG) transacties van meer dan 3.000 BTC had gedaan, wat natuurlijk meteen als verdacht werd gezien. Zowel de Luna Foundation Guard (LFG) als Do Kwon ontkennen echter alles.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Naweeën van de ondergang van Terra

CoinDesk meldde gisteren dat de LFG een nieuwe crypto wallet creëerde en vervolgens 3.313, wat ongeveer $66,6 miljoen waard is, naar crypto-exchanges OKX en KuCoin stuurde. Vervolgens zouden de autoriteiten in Zuid-Korea zelfs beide exchanges een bevel hebben gegeven om de geldmiddelen die afkomstig waren van de Luna Foundation Guard te bevriezen. 

De LFG ontkent echter stellig dat zij BTC naar een of meerdere exchanges hebben gestuurd. Op Twitter geven zij aan dat het adres waar CoinDesk over praat helemaal niet in het bezit is van de LFG.

Hiermee staat het verhaal van LFG natuurlijk haaks op dat van CoinDesk. Daarnaast is het ook op zijn minst vreemd dat de Zuid-Koreaanse politie blijkbaar wel reden genoeg zag om de geldmiddelen in kwestie op OKX en KuCoin te laten bevriezen, terwijl naar eigen zeggen de LFG hier niets mee te maken heeft.

Do Kwon claimt onschuld

Ook de Terra-oprichter zelf heeft gereageerd op de aantijgingen. Volgens hem is er onder geen beding sprake van het ‘uitcashen’ van BTC door hem of de LFG. Hij geeft aan dat er volgens hem een grote hoeveelheid desinformatie rond gaat en dat hij al meer dan een jaar OKX en KuCoin niet heeft gebruikt.

Daarnaast lijkt Do Kwon nog altijd op de vlucht te zijn voor de politie, al ontkent hij dit, ondanks meerdere arrestatiebevelen, natuurlijk zelf. De nasleep van de ondergang van het Terra netwerk is in ieder geval nu al verworden tot een merkwaardig hoofdstuk in de geschiedenis der crypto industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie