Roy van Krieken Roy van Krieken
18/10/2022 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2022 17:04

Terra-oprichter vindt dat hij voor ‘politieke redenen’ wordt vervolgd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hace poco más de una semana, se podía leer en las crypto noticias que el infame fundador del ecosistema Terra (LUNA), Do Kwon, había sido detenido en Montenegro. Al parecer, intentó salir del país con documentos falsos, según informó entonces el ministro del Interior de Montenegro. No fue una persecución fácil, ya que llevaba escondido desde el dramático colapso de Terra en mayo de 2022.

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

In mei van dit jaar ging het Terra (LUNA) netwerk dramatisch ten onder. De oprichter van dit netwerk, Do Kwon, kreeg vervolgens de autoriteiten achter zich aan. Hij werd onder meer beschuldigd van fraude. De Terra-oprichter is echter spoorloos en gaf vandaag aan dat hij gelooft dat zijn vervolging ‘politieke motivaties’ vanuit de overheid heeft.

Man kocht 73 verschillende crypto’s, nu al op 160% winst
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Terra (LUNA) oprichter in zwaar weer

Onder meer de Zuid-Koreaanse politie en Interpol zoeken met man en macht naar Do Kwon. Dit bleek tot dusver niet succesvol, want hij is nog steeds op de vlucht. Hij ontkent zelf uiteraard wel te vluchten voor de politie.

Hij gaf vandaag op de Unchained crypto-podcast aan dat hij erg teleurgesteld is in de houding van de autoriteiten. Volgens Do Kwon is de Zuid-Koreaanse overheid namelijk van plan om als het ware nieuwe wetgeving te creëren door hem voor het gerechtshof te slepen.

“We zijn een beetje teleurgesteld in de manier waarop aanklagers proberen nieuwe regelgeving te creëren via strafrechtelijke procedures, terwijl dat de taak zou moeten zijn van de wetgever, of op zijn minst van de financiële toezichthouders”. 

Kwon beweerde daarnaast ook dat hij geen kopie van het arrestatiebevel heeft gezien en dat alle informatie die hij over de aanklacht wist afkomstig was uit de media. Naast de vermeende overtreding van de ‘Capital Markets Act’ in Zuid-Korea is hij niet zeker welke andere aanklachten hem eventueel ten laste worden gelegd. 

“Wij denken niet dat de aanklachten in verband met de Capital Markets Act van toepassing zijn, omdat de regering van mening is dat cryptocurrencies niet onder de Capital Markets Act moeten vallen omdat het geen effecten zijn, Wij geloven niet dat dit legitieme aanklachten zijn en dat ze politiek gemotiveerd zijn.”

Do Kwon blijft op de vlucht

Tijdens de podcast gaf Do Kwon ook aan dat hij natuurlijk zijn locatie bekend zou kunnen maken, maar hij leek vastberaden dit niet te doen. Hij wil naar eigen zeggen namelijk een normaal mogelijk leven blijven leiden.

“Ik zou dat kunnen beantwoorden, maar het probleem is dat ik niet wil dat er een hoop giswerk is over in welk land en welke stad ik heb gewoond,” zei hij. “Hoe makkelijker ik het mensen maak om mijn locatie te achterhalen, hoe moeilijker het voor mij is om het gewone leven voort te zetten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie