Tether_USDT_geeft_50_miljoen_aan_extra_tokens_uit

Tether (USDT) geeft $50 miljoen aan extra tokens uit

0

Het controversiële Tether (USDT) heeft op 11 augustus 50 miljoen nieuwe tokens vrijgegeven, blijkt uit gegevens van OmniExplorer. De tokens zijn in het bezit van crypto-exchange Bitfinex, de op zeven na grootste exchange (op basis van dagelijks handelsvolume). Bitfinex en Tether worden in feite beheerd door hetzelfde management en liggen beide onder vuur vanwege gebrek aan transparantie.

Tether is een stablecoin dat beweert dat haar tokens met een ratio van 1:1 door de Amerikaanse dollar (USD) gesteund worden. Het toevoegen van USDT-liquiditeit op belangrijke momenten werd door velen gezien als een manier om de prijzen van cryptocurrencies te manipuleren.

Dit was een van de controverses rondom de stablecoin, die ook al geruime tijd geconfronteerd wordt met beweringen dat het bedrijf niet over de fondsen bezit om alle gecreëerde tokens te ondersteunen met de dollar. Hoewel een openbare audit nooit heeft plaatsgevonden, heeft een advocatenkantoor in juni wel een rapport uitgebracht waaruit bleek dat Tether wel degelijk over de fysieke dollars beschikte om alle tokens te ondersteunen.

Eind maart werden 300 miljoen USDT-tokens uitgegeven, ter waarde van $1 per token. In mei en in juni genereerde de controversiële stablecoin ook al 250 miljoen extra tokens.

In de afgelopen maand verloor de totale marktwaarde van Tether volgens de gegevens van CoinMarketCap ongeveer $300 miljoen, van $2,7 miljard halverwege juli tot de huidige $2,4 miljard. Tether staat nu, in termen van de hoogste dagelijkse handelsvolumes, op de tweede plaats na Bitcoin (BTC), met $4,2 miljard aan transacties in 24 uur (28,16% van alle crypto-transacties), terwijl dat van BTC $5,7 miljard en 38,62% bedraagt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws