Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Tether (USDT) geeft $50 miljoen aan extra tokens uit

Tether (USDT) geeft $50 miljoen aan extra tokens uit

Het controversiële Tether (USDT) heeft op 11 augustus 50 miljoen nieuwe tokens vrijgegeven, blijkt uit gegevens van OmniExplorer. De tokens zijn in het bezit van crypto-exchange Bitfinex, de op zeven na grootste exchange (op basis van dagelijks handelsvolume). Bitfinex en Tether worden in feite beheerd door hetzelfde management en liggen beide onder vuur vanwege gebrek aan transparantie.

Tether is een stablecoin dat beweert dat haar tokens met een ratio van 1:1 door de Amerikaanse dollar (USD) gesteund worden. Het toevoegen van USDT-liquiditeit op belangrijke momenten werd door velen gezien als een manier om de prijzen van cryptocurrencies te manipuleren.

- Advertentie -

Dit was een van de controverses rondom de stablecoin, die ook al geruime tijd geconfronteerd wordt met beweringen dat het bedrijf niet over de fondsen bezit om alle gecreëerde tokens te ondersteunen met de dollar. Hoewel een openbare audit nooit heeft plaatsgevonden, heeft een advocatenkantoor in juni wel een rapport uitgebracht waaruit bleek dat Tether wel degelijk over de fysieke dollars beschikte om alle tokens te ondersteunen.

Eind maart werden 300 miljoen USDT-tokens uitgegeven, ter waarde van $1 per token. In mei en in juni genereerde de controversiële stablecoin ook al 250 miljoen extra tokens.

In de afgelopen maand verloor de totale marktwaarde van Tether volgens de gegevens van CoinMarketCap ongeveer $300 miljoen, van $2,7 miljard halverwege juli tot de huidige $2,4 miljard. Tether staat nu, in termen van de hoogste dagelijkse handelsvolumes, op de tweede plaats na Bitcoin (BTC), met $4,2 miljard aan transacties in 24 uur (28,16% van alle crypto-transacties), terwijl dat van BTC $5,7 miljard en 38,62% bedraagt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.332,46 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.226,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.274,23 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.289,84 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.293,52 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...