Rico Engelbarts
26/06/2018 14:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:01

Controversieel: Tether geeft $250 miljoen in USDT uit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
controversieel_tether_geeft_250_miljoen_dollar_in_USDT_uit

Stablecoin Tether (USDT), die naar verluidt 1:1 wordt ondersteunt door de Amerikaanse dollar (USD), heeft gisteren, 25 juni 250 miljoen extra tokens uitgegeven, volgens gegevens van Omni Explorer.
Eind maart had Tether 300 miljoen tokens vrijgegeven, wat leidde tot een kleine prijsstijging voor Bitcoin (BTC). De release ging gepaard met een hoop verzet van critici op Twitter, over de controverse rond het uitblijven van een officiële audit bij de stablecoin, die de legitimiteit van de beweringen dat Tether ondersteund wordt door een fiat-valuta, moest aantonen.
Meer recentelijk kwam Tether in het nieuws toen een nieuw onderzoek van de Universiteit van Texas suggereerde dat de munt achter Bitcoin-prijsmanipulatie zat in 2017, een bewering die de CEO van Tether heeft ontkend.
De openbare breuk van Tether met haar auditor in januari van dit jaar, nog voordat een officiële audit vrijgegeven kon worden, had het vuur bij de critici aangewakkerd, maar een officiële verklaring van een advocatenbureau beweerde vorige week dat Tether wel degelijk het juiste bedrag aan USD bezit om haar tokens te ondersteunen.
De oprichter van Litecoin (LTC), Charlie Lee, tweette gisteren dat de uitgifte van 250 miljoen USDT vergeleken kan worden met het genoemde bedrag in dollars dat in een cryptocurrency-exchange gestort wordt, wat betekent dat het niet noodzakelijkerwijs een directe prijsstijging uitsluit die zou optreden wanneer het gebruikt wordt om crypto te kopen:
controversieel_tether_geeft_250_miljoen_dollar_in_USDT_uit_tweet

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie