controversieel_tether_geeft_250_miljoen_dollar_in_USDT_uit

Controversieel: Tether geeft $250 miljoen in USDT uit

Stablecoin Tether (USDT), die naar verluidt 1:1 wordt ondersteunt door de Amerikaanse dollar (USD), heeft gisteren, 25 juni 250 miljoen extra tokens uitgegeven, volgens gegevens van Omni Explorer.

Eind maart had Tether 300 miljoen tokens vrijgegeven, wat leidde tot een kleine prijsstijging voor Bitcoin (BTC). De release ging gepaard met een hoop verzet van critici op Twitter, over de controverse rond het uitblijven van een officiële audit bij de stablecoin, die de legitimiteit van de beweringen dat Tether ondersteund wordt door een fiat-valuta, moest aantonen.

Meer recentelijk kwam Tether in het nieuws toen een nieuw onderzoek van de Universiteit van Texas suggereerde dat de munt achter Bitcoin-prijsmanipulatie zat in 2017, een bewering die de CEO van Tether heeft ontkend.

Advertentie

De openbare breuk van Tether met haar auditor in januari van dit jaar, nog voordat een officiële audit vrijgegeven kon worden, had het vuur bij de critici aangewakkerd, maar een officiële verklaring van een advocatenbureau beweerde vorige week dat Tether wel degelijk het juiste bedrag aan USD bezit om haar tokens te ondersteunen.

De oprichter van Litecoin (LTC), Charlie Lee, tweette gisteren dat de uitgifte van 250 miljoen USDT vergeleken kan worden met het genoemde bedrag in dollars dat in een cryptocurrency-exchange gestort wordt, wat betekent dat het niet noodzakelijkerwijs een directe prijsstijging uitsluit die zou optreden wanneer het gebruikt wordt om crypto te kopen:

controversieel_tether_geeft_250_miljoen_dollar_in_USDT_uit_tweet

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.449,00 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.476,10 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€14.541,30 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€14.557,40 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€14.698,60 Kopen
Laatste nieuws