Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Tether (USDT) maakt weer $100 miljoen nieuwe USDT aan, CTO Ardoino sust kritiek direct

Tether, het bedrijf achter de stablecoin tether (USDT), heeft $100 miljoen aan USDT aangemaakt. Dit blijkt uit een melding van het Twitteraccount Whale Alert.

- Advertentie -

Tether is vaker het doelwit van kritiek omtrent de manier waarop het nieuwe USDT aanmaakt. Zo wordt het beschuldigd van het kunstmatig opdrijven van de bitcoin (BTC) prijs. Crypto-exchange Bitfinex en Tether, die beide onder hetzelfde bedrijf vallen, werden onlangs nog aangeklaagd voor marktmanipulatie. De schade als gevolg van de manipulatie is volgens de eisers maar liefst $1,4 biljoen. Uit een onderzoek blijkt echter dat de koers niet wordt gemanipuleerd door stablecoins zoals tether.

Op de bovenstaande tweet van Whale Alert reageerde de CTO van Bitfinex en Tether, Paolo Ardoino, dan ook snel om eventuele onrust weg te nemen. In een reactie schreef hij:

100M USDt voorraad wordt aangevuld op TRON Network.
Let op: dit is een geautoriseerde maar niet uitgegeven transactie, wat betekent dat dit bedrag zal worden gebruikt als inventaris voor uitgifteverzoeken in de volgende periode.

Tether is de grootste stablecoin op de cryptomarkt. De waarde van de stablecoin is $1 en biedt zo een handige manier voor traders om crypto snel om te zetten in een stabiele stablecoin. Tether heeft een marktkapitalisatie van maar liefst $9,2 miljard waarmee het groter dan ripple (XRP), en de derde grootste cryptocurrency op de markt is.

Dat Tether meer USDT aanmaakt kan een teken zijn dat het meer vraag ziet. Dit blijkt onder andere uit een recente ontwikkeling toen bitcoin even boven de $10.000 kwam. Tether zag op dat moment namelijk een nieuw record in transactieaantallen. Doordat het inkomende volume bij exchanges niet significant steeg kan worden aangenomen dat beleggers vooral kleine transacties in tether omzetten, wat weer een gunstig teken is dat de stablecoin door retailbeleggers wordt gebruikt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.175,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.015,10 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€11.020,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.046,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.110,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.020,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.015,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.046,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.110,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.175,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...