Timo Bult Timo Bult
13/06/2020 12:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2020 12:59

Tether (USDT) maakt weer $100 miljoen nieuwe USDT aan, CTO Ardoino sust kritiek direct

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether (USDT) maakt weer $100 miljoen nieuwe USDT aan, CTO sust kritiek direct

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Tether, het bedrijf achter de stablecoin tether (USDT), heeft $100 miljoen aan USDT aangemaakt. Dit blijkt uit een melding van het Twitteraccount Whale Alert.


Tether is vaker het doelwit van kritiek omtrent de manier waarop het nieuwe USDT aanmaakt. Zo wordt het beschuldigd van het kunstmatig opdrijven van de bitcoin (BTC) prijs. Crypto-exchange Bitfinex en Tether, die beide onder hetzelfde bedrijf vallen, werden onlangs nog aangeklaagd voor marktmanipulatie. De schade als gevolg van de manipulatie is volgens de eisers maar liefst $1,4 biljoen. Uit een onderzoek blijkt echter dat de koers niet wordt gemanipuleerd door stablecoins zoals tether.
Op de bovenstaande tweet van Whale Alert reageerde de CTO van Bitfinex en Tether, Paolo Ardoino, dan ook snel om eventuele onrust weg te nemen. In een reactie schreef hij:

100M USDt voorraad wordt aangevuld op TRON Network.
Let op: dit is een geautoriseerde maar niet uitgegeven transactie, wat betekent dat dit bedrag zal worden gebruikt als inventaris voor uitgifteverzoeken in de volgende periode.


Tether is de grootste stablecoin op de cryptomarkt. De waarde van de stablecoin is $1 en biedt zo een handige manier voor traders om crypto snel om te zetten in een stabiele stablecoin. Tether heeft een marktkapitalisatie van maar liefst $9,2 miljard waarmee het groter dan ripple (XRP), en de derde grootste cryptocurrency op de markt is.
Dat Tether meer USDT aanmaakt kan een teken zijn dat het meer vraag ziet. Dit blijkt onder andere uit een recente ontwikkeling toen bitcoin even boven de $10.000 kwam. Tether zag op dat moment namelijk een nieuw record in transactieaantallen. Doordat het inkomende volume bij exchanges niet significant steeg kan worden aangenomen dat beleggers vooral kleine transacties in tether omzetten, wat weer een gunstig teken is dat de stablecoin door retailbeleggers wordt gebruikt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie