Roy van Krieken Roy van Krieken
04/09/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2021 15:33

Tezos (XTZ) gaat DeFi producten lanceren samen met EQIFI (EQX)

Nieuws
Tezos (XTZ) gaat DeFi producten lanceren samen met EQIFI (EQX)

Tezos (XTZ) is de laatste tijd hard aan het werk geweest om het netwerk en de marktpositie van het project te verbeteren. Zo werd het onlangs onder meer sponsor van Max Verstappen en Red Bull Racing.

Daarnaast werd een langverwachte grote update gelanceerd. De Granada update was de zevende grote update voor Tezos dit jaar en het bracht een aantal significante verbeteringen van het netwerk met zich mee. Zo werden de transactietijden drastisch verminderd eveneens de transactiekosten.

Belastingdienst waarschuwt: jongeren kennen de regels over crypto niet

Tezos en EQIFI

Volgens een persbericht gaat Tezos zich nu ook mengen in de wereld van Decentralized Finance (DeFi). Het gaat zowel het lenen van geld en yield producten aanbieden. Dit wordt gedaan door een partnership met het vooraanstaande DeFi platform EQIFI.

EQIFI zou zou voor Tezos hebben gekozen omdat het platform gebruik maakt van zogeheten on-chain governance, een proof-of-stake consensus systeem en de gemeenschap van ontwikkelaars zou goed in de smaak vallen. 

Volgens topman van EQIFI, Jason Blick, kan deze nieuwe stap ervoor zorgen dat EQIFI een plaats bemachtigt aan de top van deze veelbelovende sector.

“Het aanbieden van producten met een industrie leider zoals Tezos laat zien dat de lat hoog ligt voor EQIFI in de DeFi wereld. Het bieden van blootstelling aan staking en lenen voor Tezos investeerders is slechts de volgende stap in het positioneren van EQIFI als marktleider.”

EQIFI is een platform dat financieel wordt gesteund door een grote globale bank, EQIBank. Ook dit platform wordt decentraal beheerd door de bezitters van de EQX token.

Advertentie

Tezos breidt uit

Dit is wederom een voorbeeld van de sneltrein waarin de uitbreiding van Tezos zich in bevindt. Inmiddels heeft het platform miljoenen transacties verwerkt en biedt het ondersteuning aan een groot scala van producten waaronder: non-fungible tokens (NFT), DeFi, DAO’s en nog honderden applicaties.

Partnership na partnership wordt door het platform gesloten om de marktpositie in de toekomst veilig te stellen. Een van die partnerships was Crypto Finance Group. De CEO van dit bedrijf, Stijn vander Straeten, spreekt lovend over Tezos:

“De lancering van deze Tezos use cases voor de financiële sector zorgen ervoor dat innovatieve, on-chain financiële producten een realiteit worden.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie