Roy van Krieken Roy van Krieken
17/06/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2022 17:30

Verdienen Meme-Coins zoals Dogecoin meer Respect?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Verdienen Meme-Coins zoals Dogecoin meer Respect?

Foto: Valerii Piankovskyi/Shutterstock

2021 was het jaar van non-fungible tokens (NFT), het crypto verbod in China, maar ook zeker van de opkomst van meme-coins. Deze cryptocurrencies, veelal in het thema van een Shiba Inu hondje, veroverden de harten van ontelbare crypto investeerders. Toch krijgen projecten als dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) weinig respect en worden zij gezien als projecten zonder echte waarde. Volgens en voormalig COO van Amerikaanse exchange Robinhood, Christine Brown, is dit eigenlijk totaal onterecht.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin bracht nieuwe investeerders met zich mee

De koers van dogecoin steeg vorig jaar astronomisch. De waarde van DOGE steeg van minder dan een dollarcent tot helemaal boven de $0,73. Vroege investeerders konden hun geluk niet op en bouwden met een enkele investering een reusachtig vermogen op.

Deze succesverhalen zorgden ervoor dat enorm veel mensen geïnteresseerd raakten in dogecoin. Brown stelt dat in het eerste kwartaal DOGE verantwoordelijk was voor 34% van de totale omzet afkomstig van cryptocurrencies op Robinhood, dat stelt brown in een podcast met Decrypt. Dat spreekt natuurlijk boekdelen over de populariteit van de meme-coin.

Volgens Brown zou om die reden dogecoin veel meer respect moeten krijgen. Ja, het was een project dat begon als letterlijke grap, maar uiteindelijk zorgde dogecoin ervoor dat er miljoenen nieuwe investeerders tot de crypto industrie werden aangetrokken. Volgens Brown betekent dit dat dogecoin enorm waardevol is geweest voor de overkoepelende crypto industrie.

DOGE koers

Er valt uiteraard iets te zeggen voor het argument van Brown. Het is namelijk een feit dat veel nieuwe investeerders voor het eerst in aanraking kwamen met de crypto industrie door middel van dogecoin. Toch zal dit feit weinig afdoen aan de veel voorkomende kritiek op dogecoin, en vergelijkbare projecten.

Zo is een investering in dogecoin simpelweg meer risicovol dan veel andere crypto. Je hoeft eigenlijk alleen maar naar de grafiek van DOGE te kijken om dit op te merken. Ja, er zijn een aantal gigantische koersstijgingen geweest, maar hoe harder de koers stijgt, hoe harder deze ook weer lijkt te kelderen. Het is daarom ook niet gek om te stellen dat veel van de nieuwe mensen die dogecoin tot de crypto industrie heeft aangetrokken, veel geld zijn verloren. Veel analisten en beleggers zullen daarom slechts weinig respect voor dogecoin hebben.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie