Ivo Melchers Ivo Melchers
04/08/2023 19:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2023 19:00

Voetballegendes stappen de metaverse in om Oekraïne te steunen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Oekraïne metaverse liefdadigheidsvoetbalwedstrijd

Foto: Alexey Fedorenko/Shutterstock

Morgen zal Stamford Bridge, het stadion van de Engelse voetbalclub Chelsea FC, volledig in het teken staan van de kleuren geel en blauw. De legendarische grasmat van de in London gevestigde voetbalclub zal namelijk plaatsmaken voor Game4Ukraine, een liefdadigheidsvoetbalwedstrijd aangekondigd door de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Games4Ukraine zal bovendien op de metaverse leunen om geld in te zamelen voor de wederopbouw van de door de oorlog verscheurde natie.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Metaverse voetbalwedstrijd

Stamford Bridge zal morgen de thuisbasis zijn voor het zogenoemde gele en blauwe team. Andriy Shevchenko, voormalig topvoetballer bij onder andere Chelsea FC, is de aanvoerder van het blauwe team en Oleksandr Zinchenko, huidige speler van de Engelse voetbalclub Arsenal FC, zal de aanvoerdersband van het gele team dragen.

Het team van Shevchenko zal bestaan uit veel voormalig spelers en coaches van Chelsea FC en AC Milan, terwijl het team van Zinchenko voornamelijk zal bestaan uit Arsenal legendes.

De metaverse technologie-startup Improbable en contentprovider Global Fan Network hebben een zogeheten ‘Metaverse Watch Party’ tot stand gebracht waar fans van over de hele wereld de wedstrijd kunnen kijken, in contact kunnen komen met een aantal beroemde spelers en bovendien toegang krijgen tot exclusieve content ‘’dat alleen beschikbaar is in de metaverse’’.

Fans kunnen met een PC of mobiele telefoon toegang krijgen en kunnen tijdens het streamen tevens deelnemen aan quizjes en games.

Improbable bracht afgelopen najaar nog 100 miljoen dollar op tegen een waardering van 3 miljard dollar. De metaverse technologie van Improbable drijft tevens Otherside aan, een 3D metaverse ontwikkeld door Yuga Labs, de maker van de Bored Aped Yacht Club (BAYC) non-fungible tokens (NFT’s).

De digitale omgeving zal tevens een donatielink bevatten om bij te dragen aan United24, het fondsenwervingsplatform dat door Zelensky is gelanceerd tijdens de Russische invasie van Oekraïne.

Donaties die tijdens Game4Ukraine worden verzameld zullen worden gebruikt om scholen te herbouwen die tijdens de oorlog zijn verwoest.

Advertentie

Crypto donaties

Het Oost-Europese land verscheen vorige week ook al in het crypto nieuws vanwege de significante hoeveelheid crypto donaties dat het heeft ontvangen sinds de start van de oorlog met Rusland. Vorig jaar werd er maar liefst 225 miljoen dollar aan digitale activa opgehaald, wat een flinke bijdrage heeft geleverd aan de aanschaf van wapens, munitie, medische apparatuur en andere essentiële benodigdheden om zich te verdedigen tegen het Russische leger.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie