Ivo Melchers Ivo Melchers
04/08/2023 19:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2023 19:00

Voetballegendes stappen de metaverse in om Oekraïne te steunen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Oekraïne metaverse liefdadigheidsvoetbalwedstrijd

Foto: Alexey Fedorenko/Shutterstock

Morgen zal Stamford Bridge, het stadion van de Engelse voetbalclub Chelsea FC, volledig in het teken staan van de kleuren geel en blauw. De legendarische grasmat van de in London gevestigde voetbalclub zal namelijk plaatsmaken voor Game4Ukraine, een liefdadigheidsvoetbalwedstrijd aangekondigd door de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Games4Ukraine zal bovendien op de metaverse leunen om geld in te zamelen voor de wederopbouw van de door de oorlog verscheurde natie.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Metaverse voetbalwedstrijd

Stamford Bridge zal morgen de thuisbasis zijn voor het zogenoemde gele en blauwe team. Andriy Shevchenko, voormalig topvoetballer bij onder andere Chelsea FC, is de aanvoerder van het blauwe team en Oleksandr Zinchenko, huidige speler van de Engelse voetbalclub Arsenal FC, zal de aanvoerdersband van het gele team dragen.

Het team van Shevchenko zal bestaan uit veel voormalig spelers en coaches van Chelsea FC en AC Milan, terwijl het team van Zinchenko voornamelijk zal bestaan uit Arsenal legendes.

De metaverse technologie-startup Improbable en contentprovider Global Fan Network hebben een zogeheten ‘Metaverse Watch Party’ tot stand gebracht waar fans van over de hele wereld de wedstrijd kunnen kijken, in contact kunnen komen met een aantal beroemde spelers en bovendien toegang krijgen tot exclusieve content ‘’dat alleen beschikbaar is in de metaverse’’.

Fans kunnen met een PC of mobiele telefoon toegang krijgen en kunnen tijdens het streamen tevens deelnemen aan quizjes en games.

Improbable bracht afgelopen najaar nog 100 miljoen dollar op tegen een waardering van 3 miljard dollar. De metaverse technologie van Improbable drijft tevens Otherside aan, een 3D metaverse ontwikkeld door Yuga Labs, de maker van de Bored Aped Yacht Club (BAYC) non-fungible tokens (NFT’s).

De digitale omgeving zal tevens een donatielink bevatten om bij te dragen aan United24, het fondsenwervingsplatform dat door Zelensky is gelanceerd tijdens de Russische invasie van Oekraïne.

Donaties die tijdens Game4Ukraine worden verzameld zullen worden gebruikt om scholen te herbouwen die tijdens de oorlog zijn verwoest.

Advertisement

Crypto donaties

Het Oost-Europese land verscheen vorige week ook al in het crypto nieuws vanwege de significante hoeveelheid crypto donaties dat het heeft ontvangen sinds de start van de oorlog met Rusland. Vorig jaar werd er maar liefst 225 miljoen dollar aan digitale activa opgehaald, wat een flinke bijdrage heeft geleverd aan de aanschaf van wapens, munitie, medische apparatuur en andere essentiële benodigdheden om zich te verdedigen tegen het Russische leger.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement