Kevin Schijven Kevin Schijven
15/01/2020 18:25 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2020 18:25

Wat is de reden voor de enorme prijsstijging van bitcoin SV (BSV)?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Wat is de reden voor de enorme prijsstijging van bitcoin SV (BSV)

De koers van bitcoin SV (BSV) schoot gisteren plotseling met meer dan 100% omhoog. Allerlei verschillende wilde theorieën gaan de cryptogemeenschap rond omtrent de reden van deze stijging. We noemen een paar van de meest geloofwaardige op.

Rechtszaak met Craig Wright

De eerste theorie gaat over, zoals al op Crypto Insiders was te lezen, de rechtszaak omtrent BSV-voorstander Craig Wright, bekend van zijn beweringen dat hij Satoshi Nakamoto is, de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC).
Wright is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met Ira Kleiman, de broer van Dave Kleiman, zakenpartner van Wright in de begindagen van bitcoin. Wright en Kleiman, die in 2013 overleed, hadden naar verluid 1,1 miljoen BTC gemined ter waarde van meer dan $8 miljard.
Wright werd vorig jaar door de rechter opgedragen om de helft van zijn BTC af te staan aan de familie Kleiman. Echter zouden deze fondsen zijn opgeslagen in de zogenaamde “Tulip Trust,” waarvan Wright beweert dat hij geen toegang meer tot heeft omdat hij de keys kwijt zou zijn. Nu beweert Wright plotseling dat een “mysterieuze koerier” de keys aan hem heeft overhandigd.

FOMO

Het zal in ieder geval spannend zijn om te zien of dat ook daadwerkelijk blijkt te kloppen. Wright heeft nou niet de meest geloofwaardige reputatie, zelfs in deze rechtszaak werd hij door de rechter betrapt gefalsificeerde documenten in te dienen. Er wordt gespeculeerd dat de reden voor de koersstijging van BSV wordt veroorzaakt doordat mensen niet de boot willen missen en massaal BSV kopen mocht Wright toch $8 miljard aan btc in bezit hebben. Dit zou namelijk sterk bewijs zijn dat hij ook echt Satoshi Nakamoto is.

Het neveneffect van BSV delisting

Een tweede theorie komt vanuit een whale op cryptocurrency-exchange Bitfinex, genaamd Joe007. Hij meldt dat het veel gemakkelijker is om de waarde van een altcoin op te pompen als het alleen op kleine exchanges staat met weinig liquiditeit. BSV werd namelijk vorig jaar van een aantal grote exchanges verwijderd omdat Craig Wright begon met het aanklagen van meerdere personen uit de cryptosector omdat zij niet geloofden dat hij Satoshi Nakamoto is.
Dat gebeurde ook op Binance. Changpang Zhao, CEO van Binance, verwijderde BSV vorig jaar van de exchange. Ironisch is het wel dat BSV nu de binance coin (BNB) voorbij gestegen is op de lijst van grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie. Joe007 zegt dat het een goede zaak is dat BSV nog wel genoteerd staat op Bitfinex, want anders was de koers wellicht nog harder gestegen.

Een exit scam?

De derde theorie zegt dat het hier wellicht om een zogenaamde exit scam gaat. Er wordt dan geprobeerd om zoveel mogelijk uit BSV te halen voordat de cryptocurrency, of Craig Wright, door de mand valt. Een dergelijke pump ‘n dump scenario heeft de markt wel vaker gezien.
De laatste theorie is over Calvin Ayre, een van de grootste voorstanders van BSV en oprichter van CoinGeek, die zei namelijk op 11 januari, nog voor de prijsstijging, dat er groot nieuws voor BSV aankomt. Het is echter vooralsnog onbekend wat het is.

De hard fork

BSV, oftewel bitcoin Satoshi’s Vision, ontstond in november 2018 na een hard fork van bitcoin cash (BCH). BCH splitste toen op in bitcoin ABC, die uiteindelijk de onderlinge strijd won om met de naam bitcoin cash door te zetten, en in bitcoin SV. De hard fork bracht destijds de crypto-markt tot het laagste punt van de crypto winter.
Op het moment heeft BSV echter voor het eerst BCH ingehaald qua prijs en kapitalisatie, wat eerlijk gezegd niemand had verwacht. Er lijkt echter weinig vertrouwen in de markt te zijn dat het deze waardes vast blijft houden.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie