Ivo Melchers Ivo Melchers
28/09/2023 10:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2023 10:30

Welke crypto kun je levenslang vasthouden? ChatGPT geeft antwoord

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Welke crypto kun je levenslang vasthouden? ChatGPT geeft antwoord

Foto: Emre Akkoyun/Shutterstock

De crypto-industrie bestaat vandaag de dag uit een enorm uitgebreid aanbod aan verschillende munten. Echter is het de keiharde waarheid dat het leeuwendeel van alle projecten weinig onderliggende waarde bevat. Wanneer je een portfolio voor de lange termijn opbouwt, wil je vanzelfsprekend de pareltjes van de sector in handen hebben. Voor dit artikel hebben we de hulp ingeschakeld van het revolutionaire artificial intelligence (AI) model ChatGPT om drie projecten te kiezen die je potentieel voor altijd vast kunt houden.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ChatGPT kiest Bitcoin en ethereum

Terwijl veel crypto-projecten mogelijk een veelbelovende toekomst te wachten staat, is het erg lastig om te zeggen welke cryptomunten op de lange termijn nog steeds in leven zijn. De industrie in zijn geheel is nog altijd erg jong en veel altcoins hebben momenteel een zeer lage marktkapitalisatie. Het is dan ook allesbehalve gek dat de chatbot als eerste de leider van de crypto-industrie noemt: bitcoin (BTC).

ChatGPT schrijft dat bitcoin ‘’de meest gevestigde en algemeen erkende cryptocurrency’’ is. Volgens het AI-platform biedt het vaste aanbod van bitcoin en het sterke netwerk van miners en nodes zowel ‘’veiligheid als stabiliteit’’ voor bitcoin als langetermijn store of value en inflatiehedge.

Bitcoin heeft natuurlijk de meest bewezen staat van dienst binnen de sector. Binnen de nog altijd piepjonge industrie is Bitcoin wat dat betreft de rots binnen het geheel. Het netwerk draait al sinds 2009 en geen enkel ander project evenaart de wereldwijde adoptie van Bitcoin.

De op een na grootste cryptomunt, ethereum (ETH), is tevens de tweede keuze van ChatGPT. De AI-assistent heeft veel vertrouwen aangezien het ‘’dient als de basis voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en smart contracts’’. Volgens chatGPT maakt de rol van Ethereum als ‘’een hub voor verschillende projecten en innovaties in de crypto-ruimte’’ het een goede investeringskeuze voor langetermijnbeleggers.

Net zoals Bitcoin geniet Ethereum van een zogenoemd first-mover advantage heeft Ethereum dit uiteraard ook. Het is namelijk het eerste, en momenteel tevens het grootste, smart contract netwerk.

Cardano als nummer 3

Bitcoin en Ethereum lagen uiteraard grotendeels voor de hand. Voor de derde plek is het wat dat betreft een stuk lastiger om een keuze te maken. De taalmachine zou naast bitcoin en ethereum ook cardano (ADA) kiezen om voor altijd in bezit te houden.

Specifiek zegt ChatGPT het volgende over de ‘concurrent’ van ethereum:

‘’Cardano staat bekend om zijn focus op schaalbaarheid, duurzaamheid en interoperabiliteit. Bovendien heeft het een sterke academische en onderzoeksgestuurde aanpak om een veiliger en schaalbaarder platform voor smart contracts en dApps te bieden.’’

Hoewel ChatGPT van mening is dat ADA een goede keuze is voor de lange termijn, merkt het ook op dat het dApp- en DeFi-ecosysteem van Cardano nog in de kinderschoenen staat. Om die reden zou er volgens ChatGPT iets meer risico bij komen kijken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement