Simon Bosch Simon Bosch
03/10/2022 12:05 15 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:07

XRP-airdrop eindelijk onderweg: Flare onthult planning

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP-airdrop eindelijk onderweg: Flare onthult planning

Foto: Thx4Stock/Shutterstock

Ethereum (ETH) is niet het enige netwerk dat gek is op uitstellen: Flare is er ook zo één. In 2020 was Flare Networks druk met het voorbereiden van een airdrop, maar tot nu toe is deze nog steeds niet geweest. Daar komt binnenkort verandering in.

XRP stijgt plots 18% in een uur, analist deelt mogelijk prijsdoel
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Airdrop FLR-tokens volgt snel

Flare Networks heeft de planning voor de airdrop onthuld. De Spark-tokens (ticker: FLR) worden ergens tussen 24 oktober en 6 november ge-airdropt. De ontwikkelaar werkt samen met crypto exchanges om te zorgen dat de airdrop zo vlekkeloos mogelijk verloopt, de exacte datum hangt daarom af van de feedback van exchanges.

Ook legt het uit wie transacties op het netwerk zal verwerken. Net als bij concurrerende Proof-of-Stake-blockchains zoals Ethereum zal Flare dat doen met zogenoemde validators. De Flare Foundation zal er slechts vijf hebben. Er zijn ook drie ‘Professional Infrastructure Partners’, zij draaien elk ook vijf validators. Verder zijn de FTSO-partijen gezamenlijk tot 100 validators.

Het klinkt vrij decentraal, zeker als je je bedenkt dat Ethereum na de Merge-upgrade erg gecentraliseerd zou zijn geworden. Slechts twee partijen zouden namelijk een groot deel van de blocks op de blockchain zetten, daardoor is het populaire netwerk kwetsbaar voor censuur.


.

Advertentie

XRP-holders hoeven niets meer te doen

Het moet ook benadrukt worden dat XRP-holders die in aanmerking komen voor de airdrop niets meer hoeven te doen. Voor de airdrop kon je je in december van 2020 namelijk registreren, maar daarna werd de airdrop steeds uitgesteld.

Wel werd na deze snapshot eind 2020 een bèta-netwerk opgezet met de naam Songbird (SGB). De gekwalificeerden voor de airdrop die nu onderweg is kwamen automatisch ook in aanmerking voor SGB-tokens, alhoewel de samenwerking met exchanges niet altijd even soepel liep. Sommige exchanges weigerden om de tokens uit te keren, ondanks dat klanten hier soms recht op hadden. Laten we hopen dat het deze keer inderdaad vlekkeloos verloopt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie