Kevin Schijven Kevin Schijven
12/05/2023 09:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2023 09:57

XRP enige stijger in rode crypto markt, memecoins als Pepe dalen hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin omhoog, markt blijft achter, deze crypto op Bitvavo stijgt 150%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

De crypto markt krijgt weer een stevige klap te verduren en veel koersen zakken naar de laagste prijzen in maanden. De markt was al aan het bloeden afgelopen week, maar door de hype omtrent nieuwe memecoins, viel dit wellicht minder sterk op. Echter lijkt deze hype steeds inmiddels snel af te zwakken en beginnen de koersen sneller te dalen. De totale marktkapitalisatie zakt met 2,5% naar $1,148 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin zakt naar $26.300

Bitcoin (BTC) is vandaag de grootste verliezer uit de top 10 waardoor zijn dominantie afneemt naar 46,4%. Bitcoin kelderde vanochtend naar $26.100 en lijkt momenteel steun te vinden rond $26.300 waarmee de koers 3,9% in de min staat. Analisten lijken echter verdeeld te zijn of de koers hier stand zal houden of nog dieper zakt. 

Advertentie

Ethereum zakt naar $1.760

Ethereum (ETH) maakt ook een flinke duik en kwam vanochtend zo diep uit als $1.740. Momenteel vindt de koers support rond $1.760, maar staat daarmee alsnog 3,2% in de min vandaag. Toch staat er minder ETH op exchanges dan ooit, meldt analysebedrijf Santiment.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 10 kleurt rood

Polkadot (DOT) is de grootste verliezer uit de top 10 en zakt met 2,6% naar $5,25. Binance (BNB) daalt met 2,1% naar $305. Dogecoin (DOGE) komt rond $0,07 uit en staat 1,8% in de min. Polygon (MATIC) steeg zojuist even flink, maar staat met $0,84 alsnog 1,8% in de min.

Solana (SOL) zakt met 1,5% naar $20,2. Cardano (ADA) maakte gisteren al een flinke duik, maar kon afgelopen nacht herstellen. Met een koers van $0,36 komt ADA weer op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden.

De Amerikaanse overheid zit achter Ethereum aan, maar waarom?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP enige top 10 munt in het groen

Ripple (XRP) is vandaag de grote uitzondering in de top 10 en maakte vanochtend een enorme piek naar $0,44. Op het moment van schrijven komt XRP op $0,43 uit en staat daarmee alsnog 1,5% in de plus. De analisten van Crypto Insiders melden dan ook dat zij bullish signalen zien voor de XRP koers.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

ATOM, RNDR, KAVA enige stijgers crypto top 100

Toch hebben we ook in de top 100 nog een paar groene uitzonderingen. Render (RNDR), kava (KAVA), en cosmos (ATOM) stijgen momenteel alle drie en staan daardoor ongeveer 3% in de plus vandaag.

Ethereum Foundation onderzocht door autoriteiten, onrust in gemeenschap
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Pepe en andere memecoins flink onderuit

De rest van de top 100 kleurt echter rood. Aan de top van de rode kant vinden we vandaag terra luna classic (LUNC), sui (SUI), toncoin (TON), klaytn (KLAY) en huobi (HT) allemaal zo’n 7% in de min staan.

Pepe (PEPE) vangt echter wederom de hardste klappen en zakt met maar liefst 23% naar $0,00000126.

Ook mylady memecoin (LADYS) vangt inmiddels harde klappen. De LADYS koers stond gisteren nog een ongekende 10.000% in de plus, maar zakt vandaag met 60% naar $0,000000065.

Vitalik Buterin investeerde groots in nieuw Ethereum project
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie